Megéri gázolaj üzemanyagú autót használni (venni és használni)?
"Kár is szaporítani itt a szót, aki ismeri (szerelő, újságíró, stb), még az ellenségének se ajánlja."
Ismerem, hidd el nekem. Csak épp nem a NémetO ból behozott 400e ről 120e re visszatekert példányból kéne kiindulni. Én nekem 2db 1.9 es ÚJ ként 200e fölött futott, hiba nélkül.
Mint már feljebb írtam, a 2.0 PD tényleg nem jó, de az 1.9es jól bevált sok embernél.
PD-t lehet szeretni meg utálni. Én szeretem.
Szerintem megéri mert keveset fogyaszt és még olcsóbb is a gázolaj.
Mondok egy példát.
Nézzünk egy egyszerű kis dízelautót ami nem pd,tdi, dci meg társai hanem egyszerű D vagy TD. 5 literes fogyasztással számoljunk. 1 liter gázolaj kb 430ft. Egy kis utánajárással lehet venni kamionosoktól olcsón gázolajat. Nem tudom hogy mennyiért adják, tavaly állítólag 300ft-ért lehetett venni, legyen idén 350ft/l.
5x350=1750/100km. Na de ezek vígan elmennek étolajjal is mivel nem pd-s meg dci motorrol van szó. Az 5 liter étolajból legyen 2 liter használ étolaj amit otthon a mama úgyis kiöntene tehát ingyen van. 3 liter gázolajat kell vennünk 100km-re ami 1050ft.
Egy ki benzines 6-7 litert eszik minimum. Számoljuk 6 literrel. 6x440= 2640ft/100km.
Benzint nem tudsz venni kéz alól, a benzines autó csak benzinnel megy.
Ha megyünk évente 10.000km-t benzines autóval akkor 264.000ft megy el üzemanyagra.
Gázolajos autóval megyünk 10.000km-t a fent leírt recept szerint akkor 105.000 ft megy el üzemanyagra. Télen ne öntsünk étolajat ezért több gázolaj fogy, legyen akkor 130.000ft az üzemanyag költség.
A szerviz nem sokkal, vagy egyáltalán nem drágább mivel régi dízelt írtam. aki meg pdtdi-t vesz az meg is érdemli...
Az étolaj tönkrevágja a motort.
Remélem tévedek és ha igen cáfoljatok meg!
Ment mindenkinek a zöld.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!