Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért vesz mostanában mindenki...

Miért vesz mostanában mindenki dízelt, még városi cirkálásra is?

Figyelt kérdés

Sokkal beszéltem a munkahelyen, azt mondták szinte csak 4-5km-es bejárásra használják, meg hétvégén nagyihoz max 20-30km.

Akkor minek 1.9-2.0 dízel városba?

Menő a dízel vagy miért?

2012. okt. 3. 16:59
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
Mer buta felelőtlen emberek. Aztán majd ha rákosak lesznek 5-10 év múlva a dízel kipufogógáztól, akkor sírni fognak mint a fürdős kvák.
2012. okt. 23. 12:47
 22/30 anonim ***** válasza:
Igen, valószínű, hogy aki dízellel jár az mind buta, meg felelőtlen. Fene a tetves köcsög k.rva anyjukat, hogy be merik indítani a katalizátoros, részecskeszűrős, Euro 5-ös, tudomisén micsodás autóikat. De bezzeg benzines az hegyi levegőt pufog ki! Vegyetek csak benzinest, azzal megmentitek a földet!
2012. okt. 23. 14:03
 23/30 anonim ***** válasza:

"Igen, valószínű, hogy aki dízellel jár az mind buta, meg felelőtlen"

Igen, jó mondod.

[link]

[link]

[link]

2012. okt. 23. 16:46
 24/30 anonim ***** válasza:
Csak nem egészen mindegy, hogy egy Euro 5-ös dízel, vagy egy régi adagolós szar. Szerintem meg te vagy felelőtlen, amiért nem LPG-vel vagy CNG-vel jársz! Az "zöldebb" mint a benzin. Tudatlan vagy, buta, és felelőtlen, ha nem gázos autód van!
2012. okt. 23. 18:01
 25/30 anonim ***** válasza:

"Csak nem egészen mindegy, hogy egy Euro 5-ös dízel, vagy egy régi adagolós szar. "

Igen jól mondod! Egy Euro 5-ös dízel nagyságrendekkel rákkeltőbb, mint egy régi adagolós "szar".

2012. okt. 23. 23:17
 26/30 anonim ***** válasza:
Akkor aki ilyenre fejlesztette, az mind hót hülye? Biztos azért tették bele ezt a sok környezetvédelmi baromságot, hogy rákkeltőbb legyen.
2012. okt. 24. 01:02
 27/30 anonim ***** válasza:
100%

"Biztos azért tették bele ezt a sok környezetvédelmi baromságot, hogy rákkeltőbb legyen."

Nem szándékosan csinálták ilyenre, így sikerült. A magasnyomású befecskendezéssel, tökéletesebb porlasztással, feltöltéssel elérték, hogy 2.5 mikronnál kisebb koromszemcsék is képződnek égéskor szép számmal. Ezeket a részecskeszűrő sem tudja kiszűrni. Ez azért okoz problémát, mert a 2.5 mikronnál kisebb koromszemcsék simán áthatolnak a tüdő léghólyagain és bejutnak a véráramba. A korom alapból rákkeltő, a vérben meg pláne. És itt szokták még megemlíteni, hogy a koromszemcse felszíne baromi nagy a méretéhez képest, minden szirszart összeszed ami megmarad a felszínén, és ezt szépen viszi be egyenesen a véráramba.

Ez nem összeesküvés elmélet, nem szándékos népirtás, de erre tényleg nem gondoltak tervezéskor, és csak utólag derült ki. Hát ez ilyen :)

2012. okt. 24. 04:45
 28/30 anonim ***** válasza:

Így van kedves utolsó jól írod!

Még annyival egészíteném be hogy a PM 2.5 -ös részecskék AKADÁLYTALANUL jutnak át a méretüknél fogva a vér-agy gáton, ezért van manapság olyan sok agydaganatos csecsemő, kisgyerek.

Szóval nekem a dízel még ingyen sem kéne, sőt ha elmegy mellettem egy, soha nem veszek levegőt.

2012. okt. 24. 09:04
 29/30 anonim ***** válasza:
Akkor ne vegyél levegőt sehol szerintem...
2012. okt. 24. 09:18
 30/30 anonim ***** válasza:
Én inkább tankolok pár ezerrel többet a kúton a benzinesembe, de tudom, hogy nem fog megállni alattam, és tudom, hogy nem kell félnem, egy esetleges meghibásodástól ami akár 200-300 ezer ft is lehet, kérdem én egy átlag magyarnak honnan lenne hirtelen 200-300 ezre egy szervizre ha megkotlik a dizel ? Mert nekem sehonnan, de havonta az a pár ezer ft plussz tankolás sokkal kibírhatóbb, sajnos sok az elvakult ember, aztán sírnak, hogy most hogy fizeti a javítást.
2017. dec. 17. 18:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!