Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért vesz mostanában mindenki...

Miért vesz mostanában mindenki dízelt, még városi cirkálásra is?

Figyelt kérdés

Sokkal beszéltem a munkahelyen, azt mondták szinte csak 4-5km-es bejárásra használják, meg hétvégén nagyihoz max 20-30km.

Akkor minek 1.9-2.0 dízel városba?

Menő a dízel vagy miért?

2012. okt. 3. 16:59
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
100%
Olcsóbb a fenntartása. Egy 2 literes dízel kocsi fogyaszt városban kb 6 litert, míg egy 1.6-os benzines akár 7-8 liter benzint is megeszik.
2012. okt. 3. 17:09
 2/30 anonim ***** válasza:
0%

Meg van olyan típus, pl. Renault Laguna, Ford Mondeo, amiben a benzines teljesen eladhatatlan, ezért nem merik megvenni.

Én évi 8e Km-t megyek, és dízelem van. Mégmellé, azért, mert utálom a benzinest!

2012. okt. 3. 17:23
 3/30 anonim ***** válasza:
44%
Egyébként abszolút nem vesz mindenki dízelt, sőt! Még mindig kevesebb ember vesz dízelt, mint akinek valójában szüksége lenne rá. Használtan 5-6 éves kisautónál problémás az eladása.
2012. okt. 3. 17:28
 4/30 anonim ***** válasza:
100%

"Miért vesz mostanában mindenki dízelt, még városi cirkálásra is?"

nemtudom, én nem veszek...

10 ezer km éves futásteljesítménynél kb. 100 ezer a megtakarítás évente egy 1.8-2.0 benzines autóhoz képest, ez alatt még kevesebb. Az biztos hogy nem tesz jót annyira a dízelnek ha így használják ahogy írtad, ha 5 év távlatában bele fut a tulaj mondjuk turbo cserébe, PD elemek problámájába(vw), vagy simán porlasztócsúcs, és adagoló problémába, esetleg ezek valamilyen ombinációjába, akkor ugrott a megtakarítás.

2012. okt. 3. 17:44
 5/30 anonim ***** válasza:
18%
Azért mert sokkal jobb a dizel.
2012. okt. 3. 18:36
 6/30 anonim ***** válasza:
53%

"Egy 2 literes dízel kocsi fogyaszt városban kb 6 litert,"

Ismerősök közül simán mindenkinek többet eszik városban, nekik 7,5 alá nem megy Budapesten (Passat B5.5 1.9PD, Volvo V40 1.9).

Ami ilyen méretben városban 6-ot enne, az országúton 3,5-et? Vagy termelné a gázolajat? :)

2012. okt. 4. 01:08
 7/30 anonim ***** válasza:
100%
Mert nem tudják,hogy a benzinesre nem kell annyit költeni!Hiába a fogyasztás,de ötször több a hibalehetőség is!
2012. okt. 4. 01:33
 8/30 anonim ***** válasza:
Nem értek egyet az 1.válaszíróval csak a fogyasztás a jobb,fenntartani még egyszer olyan drága!
2012. okt. 4. 01:37
 9/30 anonim ***** válasza:
100%
Ennyi km akkor minek az autó?Pár példa a dieselről!Nekem volt renault 19 diesel ráköltöttem kb 200ezret (adagoló,porlasztó,hegerfej,stb,stb),a haverjaim 1.Citroen Xsara 2.0hdi ők kb 450ezret költöttek rá a mai napig nem tudják mi a baja ugyanis most sem jó!2. Golf1 1.6 szívó diesel hibák (adagoló,porlasztó,izzító relé)szóval minden mi szar lehet egy dieselnél,3.tesójának passat 1.9pdti hibái turbó,inter cooler,4.unakatesóm szintén passat 1.9pdti hibák turbó,pd elemek Ő közel 600ezert költött rá!5.haverom Golf3 1.9tdi hibái turbó,hegerfej,porlasztók Ő is közel 150ezret költött rá!Na én megfogattam soha többet diesel azóta van egy Fabiám ami 5.5-el eljárok és 8 év után 1 gyujtótrafó és egy féklámpa hiba volt!Erről ennyit!
2012. okt. 4. 02:07
 10/30 anonim ***** válasza:
A szervizekben nyüzsögnek a szar hdi,cdi,pdti fosok!Még a hagyományos diesel jobb!Azért kiváncsi lennék a haverjaid -20fokban melyikkel indulnának el a dieselel,vagy a benyással!
2012. okt. 4. 02:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!