Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » S51-es Simson gyújtótekercse...

S51-es Simson gyújtótekercse által termelt áram adatai? (12V, megyszakítós)

Figyelt kérdés
A helyzet az, hogy vettem egy 12V-os gyújtótekercset, mert bármit csináltam mindig kiégette a megszakítómat (nem a kondi volt a rossz, mert többet is kipróbáltam). Ez a tekercs, amit vettem ugyanúgy nézett ki, mint ami benne volt, ezzel is rossz volt... Aztán egyik haveromtól kaptam egy 6V-os tekercset és ezzel tökéletesen működik. Van egy másik, teljesen gyári s51-es Simsonom, annak is 12V-os megszakítós gyújtása van, és annak sokkal kisebb a tekercse. Van a faluban az egyik haveromnak egy Simsonja, ő is mindent kicserélt már a gyujtásban, és mégsem jó. Neki is ugyanez a nagydarab 12V-os tekercse van... ezért szeretnénk megtudni, hogy gyárilag mennyit kell termelnie egy ilyen tekercsnek...

2012. okt. 2. 19:14
 1/5 anonim ***** válasza:

A gyári gyújtás 6V-os. Ha kicseréled a tekercset 12 V-osra, akkor trafót is kell cserélned, különben szívni fogsz!

Vegyesen nem jó, nézd meg a trafót, hogy mi van ráírva!

2012. okt. 3. 08:21
 2/5 kgpassat ***** válasza:
56%

Te jó Isten...

Már a kérdést is elég volt végig olvasni, de a rá adott válasz betette az ajtót.

Nincs 6V-os, illetve 12V-os gyújtás, mármint jelen esetben. Az csak akksis gyújtásra vonatkozik, Simsoné meg nem az. Ez a feszültség a világításra és a töltésre vonatkozik, a gyújtást nem kell belekeverni.

Megszakító akkor ég be, ha szar a kondi, vagy nincs kenve a tengelye. Eredeti kondit szerezz.

"Hány voltos a gyújtásom? Rendszeredtől függ:

S50 rendszer esetén: indifferens, már a szikra jön ki az alaplapból. Megszakítós S51: kb. 10-24V.

Tirisztoros S51: kb. 250-300V.

A gyújtásod feszültsége nem függ sem az akkumulátorod feszültségétől, sem a lámpák feszültségétől."

2012. okt. 3. 08:33
 3/5 anonim ***** válasza:
Egyik Simsonon se akkuról megy a gyújtás, de ettől függetlenül árulnak megszakítóshoz 6 és 12 V-os trafót is, no meg vagy 3 féle tekercset!
2012. okt. 3. 20:15
 4/5 kgpassat ***** válasza:

Gyárilag 12V-os trafóval szerelték.

3 féle gerjesztő tekercs? Mondjuk megszakítósból van 2 féle, meg a tirisztoros. Ez pont három.

2012. okt. 3. 21:26
 5/5 anonim ***** válasza:
hát qvára van 12 és 6 voltos gyújtótekercs és a kondi a szar ha beég a megszakító mivel a kondi nyeli el az ívet
2015. ápr. 30. 22:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!