Miért kezd el világítani egyes új autókon a ködlámpa, ha indexelnek?
Figyelt kérdés
Legtöbbször új 5-ös Golfon, Skoda SuperB-n, de tegnap egy új Seat-on is láttam, hogy amelyik irányba indexelt, azon az oldalon a ködlámpája is világított elől. Amíg villogott az index. Ez mire jó? Ez lenne a kanyarkövető az ilyen autóknál? Vagy ez mi? Nagyon sokszor láttam már ilyet. Amint befejezi a kanyarodást és az indexelést, a ködlámpa is kialszik és újra csak a tompítottak égnek.2012. szept. 27. 21:43
1/6 anonim válasza:
Igen, ez a kanyarfény. Arra jó hogy sötétben be világít a kanyarba amerre kanyarodsz.
2/6 anonim válasza:
Ez az ún. statikus kanyarfény. Elméletileg egy olyan lámpatest lenne, ami egy fix, jó éles szögben tud bevilágítani a kanyarba, ezért kis sebességnél, városi forgalomban célszerű. A gyakorlatban van, hogy ez össze is jön: a ködlámpa fészkében szokott lenni egy másik izzó, aminek a fényét oldalra vetíti a tükör.
Vannak viszont olyan gyárak, akik ezzel nem erőlködnek, inkább úgy oldják meg, hogy kanyarfényszóróként az adott oldali ködlámpa kapcsol be. Annak mondjuk nincs túl sok értelme, mert nem arra világít, amerre kell, de legalább lehet látni, hogy ilyen is van.
3/6 anonim válasza:
Elvileg igen, de szerintem semmi értelme, mert a ködlámpa szórt fényt ad és alig "világít be a kanyarba".
4/6 anonim válasza:
A bugyrom van tele ezekkel a b@szásokkal. Lesem a tükröt és mintha egy ufo jönne mögöttem, led sorok, alul felül. bezzeg ha én bekapcsolom a ködfényeket a régi kocsimon, azonnal b@szogatnának a rend éber őrei :(
5/6 anonim válasza:
A Citroen ds-ben már a 70-es években bent volt! :D Persze nem ilyen technikával!
6/6 anonim válasza:
Annyi a lényeg, hogy egy vezérlőegység figyeli a kormánykerék állását és ha egy bizonyos szögnél jobban jobbra tekered, akkor a jobb ködlámpát kapcsolja be, ha balra akkor a balt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!