Mit öntsek a simsonom tankjába hogy feketét füstőljön?
:D :D :D
2012. szept. 19. 18:29
Teljesen mindegy, mit öntesz bele. Ha a benzin-levegő keverési arány jó, a motor nem fog feketén füstölni. Ahhoz az kell, hogy jelentős mennyiségű elégetlen üzemanyag legyen a munkaütem végén, ami koromként lép ki a kipufogón. Ha meghagyod a gyári benzin-levegő arányt, akkor azzal tudsz ebbe az irányba hatni, hogy több olajat keversz a benzinhez. Igaz, ez sem elég, csak a kipufogóoldal kormolódik, de feketén füstölni nem fog.
Egyébként meg gratulálok ahhoz, hogy ennyi eszed van.
2012. szept. 19. 18:29
2012. szept. 19. 18:39
Haver tapasztalata szerint egy jól beállított simson a gázolajtól kezdve a hígítón és egyéb gyúlékony dolgokon keresztül a pálinkáig mindennel eldöcög :D
Hogy ezek közül melyikkel füstöl azt meg próbáld ki.
ui:
Felújításra váró motorral tesztelték hogy mit bír. De így is ment minden sz@rral :D
2012. szept. 19. 18:42
heeegany: Én Babettával voltam így... Dízellel is ment, meg erősebb pálinkával... volt, hogyablakmosóval (alkoholos) mentem el a kútra.... Rémisztő, hogy mindennel mennek xddd
2012. szept. 19. 19:19
6/13 A kérdező kommentje:
én a simsonomat tatámtól kaptam bontattlan blokkal 3000kmerrel annyi volt a baja hogy 10 évet állt lesterimóztam beállítattam és tökéletes motorom lett!:D most kb olyan 10 ezer van benne csak szigorúan RECORD 2T ásványit használok 820Ft/liter és már mindfenhogsy leteszteltem a simót higító,gázolaj,1liter 2T olaj 1liter benzin egybekeverve,pálinka,denaturált szesz, 4t olaj,hajtómű olaj stb...Magyarul a simsonomat mindennel próbáltam és még nem volt hozzányúlva a blokkhoz nem csörög,nem zörög szépen megy a mai napig! Nagyon jó motor a simson! Olyat is csináltam ha nem indult be első rugásra de másodikra igen addig húztam üresbe a gázt amég nem izzott fel a kipufogó.:D de arról van szó hogy a simson egy igénytelen motor amit a végtelenségig lehet gyilkolni! :D
cukros kávét, de kb 2L kávét meg 1 kiló cukrot
2012. szept. 19. 20:14
8/13 A kérdező kommentje:
Azért ne nézz hülyének! ok? lehet hogy hülyeségeket csinálok a simsonnal de van egy 2 éves motorszeleő szakmám! Pannónia suliba jártam szegedre:))
Akkor leszel szíves te sem hülyének nézni minket. Méghogy IZZOT a kipufogó, hogyne! Nem Bugatti Veyron ez b@szod!
2012. szept. 19. 20:30
Kár volt így gyilkolni egy gyári állapotú alig futott Simsont. De amiket írtál róla ennek már minden mindegy. Egyébként feketét nem fog füstölni. Azt viszont tudom hogy hogy tud fehéret füstölni. Ha rossz a szimering akkor a váltó olaj beszivárog az égéstérbe és szép fehér füstje lesz. Persze ez nem jó a motornak, ki is kell ilyenkor cserélni a szimeringet, csak megemlítettem. Arra egyébként készülhetsz hogy ha egyszer kifekszik akkor a fos után gyártott alkatrészekkel már nem fog ennyit kibírni.
2012. szept. 19. 20:33
Kapcsolódó kérdések: