Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyire fontos a motoroskesztyű?

Mennyire fontos a motoroskesztyű?

Figyelt kérdés

Én tudom, de a haverom tőlem nem fogadja el.

tudnátok valami linket ahol irnak?

Vagy elmondani ?

2012. szept. 18. 16:10
 1/9 anonim ***** válasza:

Eléggé. Egyrészt a huzat szétvágja az ízületeket,van egy ismerősöm, 42 éves, 15évig motorozott kesztyű nélkül, most ha hidegfront van reggel 3 cataflammal kezd, meg egy korsó sört sem tud rendesen megfogni.

Másrészt ha terepen motorozol megvédi a kezed a bokortól-faágtól, ha aszfalton a akkor a felverődő kavicstól.

Harmadrészt ha buksz nem mindegy hogy ripityára mennek a kézcsontjaid, vagy a protektoros kesztyű miatt nem lesz bajuk, illetve az se mindegy hogy egy 40 méteres csúszáskor a kesztyű kopik, vagy a kezedről a hús.

2012. szept. 18. 16:15
 2/9 anonim ***** válasza:

Véleményem szerint robogóhoz elhanyagolható a kesztyű, de sportmotorokhoz jó azért ha van mert ha nyáron nem is de a hideg/hűvös közeledtével kell mert izületes lehetsz

Ezeket a felszereléseket mindenki maga dönti el hogy használja-e, de sokszor a hiányuk okoznak nem várt meglepetéseket

20/F

2012. szept. 18. 16:33
 3/9 anonim ***** válasza:
Egyszerű. Melyik testrészed ér le leghamarabb egy esetleges esés következtében...? Hát persze, hogy a kezed/tenyered, mert reflexből azzal próbálod tompítani az esést. Ha estél már bicajjal akkor tudod, hogy 10km/h-nál is kellemetlen érzés a csupasz tenyeredre érkezni, 40-nél meg pláne.
2012. szept. 18. 17:51
 4/9 anonim ***** válasza:
Ahogy fent írják, az izületek a kezedben szétmennek és ha láttál már izületi panaszos embert akkor tudod az milyen. A másik pedig a védelem felpattan egy kavics és lepattan a protektorol vagy megáll az ujjadban... na melyik jobb? szerintem enyi indok elég lesz a barátaidnak....
2012. szept. 18. 18:47
 5/9 A kérdező kommentje:
köszönöm!
2012. szept. 18. 19:09
 6/9 anonim ***** válasza:

Fontos dolog hidd el. ha esel le tudod és le mered tenni a kezed. Ez nagy szó ,mert rengeteget tudsz tompítani és korrigálni egy esetleges esésen.

Én még terepbringázásnál is használtam pont emiatt. jobb ha a kesztyű megy szét mint a tenyeredről jön le a bőr. hatalmasakat estem mert vagánykodtam de általában csak leporoltam magam és feltápászkodtam. Másrészt meg a széltől és hidegtől is védi az ízületeidet. Nem fog ropogni a kezed. Meg jobb fogású a kormány és rá lehet markolni nem csúszik le róla olyan könnyen a kezed.

Én csak ajánlani tudom nagyon jó dolog.. Szerintem az egyik leghasznosabb dolog kétkerekű járművön.

2012. szept. 18. 20:22
 7/9 anonim ***** válasza:
[link] Ezt mutasd meg a haverodnak! Egyébként nem értem ezt a dolgot hogy "robogóra nem kell felöltözni". Egy csóró robogóval is szerintem simán lehet menni 60-70-et, hidd el ennyivel sem kellemes esni sőt simán fel is lehet dobni a pacskert. Ezért nem értem az olyan kérdéseket is itt a gyakorin is pl: "hogy ajánljatok már valami bukósisakot de ne legyen már több 5-10 ezer huf-nál mert "csak" egy robogóra kell.
2012. szept. 18. 21:12
 8/9 A kérdező kommentje:

Én is 3 hete ütüttek el motorostol...

nem volt rajtam különösebb felszerelés.

csak egy farmer egy kabát meg egy protektoros kesztyű.

motorom összetörött én meg egy karc nélkül megúsztam.

2012. szept. 18. 21:28
 9/9 anonim ***** válasza:
Mákod volt, örülj neki, engem 3x csaptak el, mind a 3 olyan volt hogy ha nincs rajtam a cucc akkor most nem itt írogatnék hanem a mennyei kantinban huszonegyeznék Szent Petivel. Nem játék.
2012. szept. 18. 21:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!