Olajcsere periódus, ti hogy tartjátok be?
Egy ismerősöm a Ladájában öt évente cseréli,de keveset megy vele.Én is a 10.000 km-es cserét favorizálom,egy kis ráhagyással.Tehát lehet 9500-nál is,meg 11.000-nél is.
Az előttem szólók már helyesen elmondták,hogy a 35.000 km csak az autópályás közlekedésre érvényes.A motorolaj mindennek a lelke az autózásban,és törődni kell vele,mint az egészségünkkel.Hallottam már a profi olajcseréről is.
Ennek lényege,hogy a régi olaj leengedése után betöltünk egy olcsó olajat(amennyi szükséges a gépkezelési útmutatója szerint),járatjuk egy kicsit,leengedjük.
Na és ezután megy bele a "jó" olaj.Én nekem meg fog érni plusz 4000 forintot ez a kis meló!
10.000 km olajcsere ajanlott de ha figyelmes gazdi vagy akkor 8000 km
A motor hibatlan akkor batran az 5w mennyen bele
Opelosok nagy hiba forrasa es orokos vita is a vastagabb olaj
Ugyan nekem nem opelom van de 17 eves mercedesem es mai napig gyari eredeti m.b. 2... Olajat teszem bele es 5w
Motorolajon nem szabad sporolni!!!
8000 km-ként olajcsere.. ne nevettessetek már. Ugyanitt motorolaj eladó, nem?
Ezek a szintetikus olajak már nem azok az ásványi olajak, amiket a zaporozsecben kellett 5000-ként cserélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!