Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Olaj nélkül indítottam be a...

Olaj nélkül indítottam be a Swiftemet pár másodpercre szerintetek nagy baj?

Figyelt kérdés
97-es swift sedánnak most cseréltem le az olajat és amikor leengedtem és kivettem az olajszűrőt pár másodpercre Beindítottam, hogy jöjjön ki ami még benne maradt. Ki is jött, de utána gondolkoztam nem csináltam-e nagy bajt a beindítással. Most sokan azt fogják írni hülye voltam de amikor feltöltitek és beindítjátok az autót pár másodpercig világít az olajnyomás jelző lámpa olyankor is olaj nélkül jár az autó és csak utána kezdődik el a kenés.

2012. aug. 12. 22:05
1 2
 1/20 pagan ***** válasza:
75%
ha tényleg pár másodperc volt akkor nincs gond,de basszus,ne m kell ahhoz beindítani hogy mind kifollyon,leengedés előtt járattad volna inkább 1 percig még az olaj bemelegszik,és könnyen kifolyik...
2012. aug. 12. 22:11
 2/20 anonim ***** válasza:
34%
Ha olaj van a rendszerben, és akkor indítod be, akkor sincs kenés pár percig, amíg nem épül fel a keringés, és nem melegszik fel a motor. Gyakorlatilag semmi kárt nem okoztál!
2012. aug. 12. 22:15
 3/20 anonim ***** válasza:
75%

Pár másodperctől nem lett baja, marad annyi olaj benne ami arra a kis időre elég kenést ad.

Viszont, #2-es kolléga:

"Ha olaj van a rendszerben, és akkor indítod be, akkor sincs kenés pár percig, amíg nem épül fel a keringés, és nem melegszik fel a motor."

Nem tudom ezt honnan vetted, kb 0,5-1,2mp alatt épül fel az olajnyomás indítás után. Szó sincs percekről, ne mondj ilyet, mert ha egy kevésbé hozzáértő elolvassa és olaj nélkül járatja öt percet a motort annak kuka lesz.

Sosem volt ilyen, abban igazad van hogy ettől nem lesz baja, de a többi ordas nagy baromság.

2012. aug. 12. 22:28
 4/20 anonim ***** válasza:
82%

De a jó módszer, mielőtt valaki eljátszaná mégegyszer:

-beindítod, járatod 3-4percet,leállítod

-olajbetöltő sapkája le, aláfekszel, leeresztő csavar ki, olaj le, szűrő le

-olajleeresztő vissza, új szűrő fel, új olaj bele, sapka vissza

2012. aug. 12. 22:33
 5/20 anonim ***** válasza:
7%

#3--->"Nem tudom ezt honnan vetted, kb 0,5-1,2mp alatt épül fel az olajnyomás indítás után. "

Onnan vette,hogy ez az igazság:-)

2012. aug. 13. 05:48
 6/20 anonim ***** válasza:
83%
Mi,amit ő írt, hogy percekig nincs kenés? Ezt te sem gondolod komolyan ugye?
2012. aug. 13. 09:27
 7/20 anonim ***** válasza:
70%
Nem csináltál semmi gondot neki. Attól, hogy pár másodpercig nem kapott kenést gyakorlatilag semmi gondot nem okoztál.
2012. aug. 13. 09:43
 8/20 anonim ***** válasza:
73%

Azért az alkatrészeken maradt némi olajfilm, így a pár másodperc alatt nem lett semmi baja.

De tényleg nem ez a legszakszerűbb módja az olajcserének.

2012. aug. 13. 09:59
 9/20 anonim ***** válasza:
91%

Gyakorlatilag, minden hidegindítás károsítja a motort,

de ez annyira csekély mértékű, hogy csak az évek során adódik össze.

Te sem károsítottad jobban, csak egy +indítást hozzáadtál a többihez.

2012. aug. 13. 10:09
 10/20 anonim ***** válasza:
82%
Olajat melegen kell cserélni. Az hogy olajcsere előtt 1 percet járatod a motort, az annyit ér mint halottnak a csók. Semmit nem melegszik annyi idő alatt.
2012. szept. 26. 21:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!