Olaj nélkül indítottam be a Swiftemet pár másodpercre szerintetek nagy baj?
"én is szoktam indítani, de be nem indítom csak hagyom hagy tekerjen párat az önindító, aztán amikor kicsöpögött, megint pár tekerés, és ez párszor majd tökéletes is ;)"
És ezzel azt hiszed, hogy hú de vigyázol az autódra és te vagy a leggondosabb gondosgazda, és nagyon vágod ezt az egészet, te csinálod a legprecízebben az olajcserét. Hülyeséget csinálsz.
Inkább vegyél bele drágább olajat, meg egy normális szűrőt, közel üzemmeleg olajat engedj le, és azt is 7-8 ezrenként ha ennyire szívügyed az olajcsere. Ne ilyen baromságokat, hogy ráindítgatsz, meg áááááh komolyan kész röhej, és osztjátok itt a "tudást" egymás közt. Komolyan mondom, hülye aki nálunk vásárol autót. Nem mondom, hogy tőülnk nyugatra nincs ilyen de azért ott legalább elenyésző.
A kérdésre meg, nagy kárt nem csinált vele, de többet nem kell indítgatni, olajcsere közben.
Hááát ennyi ostoba választ rég olvastam :D Mi az hogy percekig nincs kenés??Fél perc alatt megvan a kenés csak hideg motornál sűrűbb az olaj és nincs olyan kenés mint pl nyáron vagy meleg olajnál de ennyit a motor elbír ha 5 percig nem volna kenés akkor már jelentős kárt is okozhat a motorban mert az a kis olajréteg nem elég ami rajta marad!!
A másik meg az önindító tekergetősnek szól hogy gratulálok neki majd ha leég az önindítód majd tekergetheted kézzel xD OSTOBASÁG ÉS SEMMI ÉRTELME!!!!
Ha csak tényleg pár másodpercre indítottad be, akkor nem.
Az én autómban pl 2-3 másodperc is kell indítás után, hogy kialudjon az olajnyomást (pontosabban annak hiányát) jelző lámpa. (Márkaszerviz szerint normális a jelenség.)
Ha le is engedted az olajat, a mozgó alkatrészeken azért maradt annyi olajfilm, hogy ennyi idő alatt nagy valószínűséggel nem károsodtak.
nem nagyon kopik pár másodperc alatt pont ezaz :D
minden autónál van egy kis idő mire felépül a kenés, pláne hideginditáskor.
ha 1 mp az amég felépül egy jó autonál akkor az mondjuk 100 inditás után 100 mp ami több mint egy perc!!
teljes ciklusa alatt lehet 1000x is elinditják akkor az 1000 mp ami kb 15 perc össze adva vagyis 1000 inditás egy átlagautónál 1000 mp avagy 15 perc kenés nélküli járás( ha 1 mp / inditás az olajnyomás felépülést nézünk) és mégse megy tönkre, na itt is ez a lényeg, hogy ha EGYSZERRE JÁRATOD 15 PERCIG AKKOR BESÜL de ha sok sok inditással jön össsze akkor semmi baja se lesz. Vagyis ezzel a pár másodperccel kb semmi baja
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!