Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Olaj nélkül indítottam be a...

Olaj nélkül indítottam be a Swiftemet pár másodpercre szerintetek nagy baj?

Figyelt kérdés
97-es swift sedánnak most cseréltem le az olajat és amikor leengedtem és kivettem az olajszűrőt pár másodpercre Beindítottam, hogy jöjjön ki ami még benne maradt. Ki is jött, de utána gondolkoztam nem csináltam-e nagy bajt a beindítással. Most sokan azt fogják írni hülye voltam de amikor feltöltitek és beindítjátok az autót pár másodpercig világít az olajnyomás jelző lámpa olyankor is olaj nélkül jár az autó és csak utána kezdődik el a kenés.

2012. aug. 12. 22:05
1 2
 11/20 anonim válasza:
0%
én is szoktam indítani, de be nem indítom csak hagyom hagy tekerjen párat az önindító, aztán amikor kicsöpögött, megint pár tekerés, és ez párszor majd tökéletes is ;)
2012. szept. 26. 21:48
 12/20 T5- ***** válasza:
92%

"én is szoktam indítani, de be nem indítom csak hagyom hagy tekerjen párat az önindító, aztán amikor kicsöpögött, megint pár tekerés, és ez párszor majd tökéletes is ;)"

És ezzel azt hiszed, hogy hú de vigyázol az autódra és te vagy a leggondosabb gondosgazda, és nagyon vágod ezt az egészet, te csinálod a legprecízebben az olajcserét. Hülyeséget csinálsz.

Inkább vegyél bele drágább olajat, meg egy normális szűrőt, közel üzemmeleg olajat engedj le, és azt is 7-8 ezrenként ha ennyire szívügyed az olajcsere. Ne ilyen baromságokat, hogy ráindítgatsz, meg áááááh komolyan kész röhej, és osztjátok itt a "tudást" egymás közt. Komolyan mondom, hülye aki nálunk vásárol autót. Nem mondom, hogy tőülnk nyugatra nincs ilyen de azért ott legalább elenyésző.

A kérdésre meg, nagy kárt nem csinált vele, de többet nem kell indítgatni, olajcsere közben.

2012. okt. 6. 19:52
 13/20 anonim ***** válasza:
78%

Hááát ennyi ostoba választ rég olvastam :D Mi az hogy percekig nincs kenés??Fél perc alatt megvan a kenés csak hideg motornál sűrűbb az olaj és nincs olyan kenés mint pl nyáron vagy meleg olajnál de ennyit a motor elbír ha 5 percig nem volna kenés akkor már jelentős kárt is okozhat a motorban mert az a kis olajréteg nem elég ami rajta marad!!

A másik meg az önindító tekergetősnek szól hogy gratulálok neki majd ha leég az önindítód majd tekergetheted kézzel xD OSTOBASÁG ÉS SEMMI ÉRTELME!!!!

2012. dec. 15. 20:42
 14/20 anonim ***** válasza:
Nem akarok okoskodni, csak leírom a szerintem normális olajcserét! Vegyük alapul, hogy már lent van az olaj és ki van tekerve a régi szűrő. Feltöltöm az új szűrőt friss olajjal, amennyire csak tudom (természetesen a betétes, vagy egyéb megoldású szűrőknél ez a lépés kimaradhat) és betekerem a helyére. Feltöltöm a motort a megfelelő mennyiségű olajjal. Valamilyen módon meggátolom a motor beindulását. Benzinesnél lehúzom a trafó kábelt, dízelnél változó. Önindítóval addig pörgetem a motort, amíg az olajnyomás lámpa el nem alszik. Vissza a kábelek, motor indít és öröm, boldogság, minden tökéletes! A legnagyobb hiba az olajcserénél, hogy amíg nem töltődik fel a szűrő olajjal, addig nincs kenés és ez komoly kopásokat okozhat, főként a hajtókar csapágyaknál. Ezt egyébként jól hallható kopogó hang kíséri, ami rövid idő múlva megszűnik. (megérkezik az olaj)
2012. dec. 16. 02:13
 15/20 anonim ***** válasza:

Ha csak tényleg pár másodpercre indítottad be, akkor nem.

Az én autómban pl 2-3 másodperc is kell indítás után, hogy kialudjon az olajnyomást (pontosabban annak hiányát) jelző lámpa. (Márkaszerviz szerint normális a jelenség.)

Ha le is engedted az olajat, a mozgó alkatrészeken azért maradt annyi olajfilm, hogy ennyi idő alatt nagy valószínűséggel nem károsodtak.

2012. dec. 16. 07:34
 16/20 anonim ***** válasza:
21%
Az már nagyobb baj, hogy minden kéthétben kiemeled ezt a kérdést.
2013. jan. 12. 22:18
 17/20 anonim ***** válasza:
Már megint?! :)
2013. ápr. 19. 12:31
 18/20 anonim ***** válasza:
Én fel szoktam tölteni a szüröt olajjal mielött felrakom,igy rövidebb ideig jár kenés nélkül
2013. ápr. 19. 13:53
 19/20 anonim ***** válasza:
az a helyzet, hogy valamelyik nap lecseréltem a benzines autómban az olajat! teljesen kifolyt úgy hogy előtte autóztam vele, bemelegedett a víz 90 fokig, szerelőakna felé álltam, és leengedtem az olajat, addig kicseréltem a szűrőket, pollen szűrő, légszűrő, és olajszűrő, ezeket kicseréltem ez minimum háromnegyed óra volt nekem, ennyi idő alatt az utolsó csepp is kibírt folyni, és nem kellett olaj nélkül beindítani! és mikor beletöltöttem az olajat akkor beindítottam, és a benzines autónak kb 2 másodtpercig dízel autó hangja volt! tehát nem volt kenése, és olyan volt a hangja a blokknak mint egy dízel blokknak, és ha te beindítod olaj nélkül pár mp-re, és utána beletöltöd az olajat megint beindítod, és akkor még 2 másodtpercig nemm igazán van kenés, akkor ha összeadod akkor az már jó pár másodperc, tehát kopik addig a motor nagyon ameddig nincs benne olaj!
2013. ápr. 19. 13:53
 20/20 anonim ***** válasza:

nem nagyon kopik pár másodperc alatt pont ezaz :D

minden autónál van egy kis idő mire felépül a kenés, pláne hideginditáskor.

ha 1 mp az amég felépül egy jó autonál akkor az mondjuk 100 inditás után 100 mp ami több mint egy perc!!

teljes ciklusa alatt lehet 1000x is elinditják akkor az 1000 mp ami kb 15 perc össze adva vagyis 1000 inditás egy átlagautónál 1000 mp avagy 15 perc kenés nélküli járás( ha 1 mp / inditás az olajnyomás felépülést nézünk) és mégse megy tönkre, na itt is ez a lényeg, hogy ha EGYSZERRE JÁRATOD 15 PERCIG AKKOR BESÜL de ha sok sok inditással jön össsze akkor semmi baja se lesz. Vagyis ezzel a pár másodperccel kb semmi baja

2019. aug. 17. 00:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!