Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 95-nél jobb benzin? (bővebben...

Disturbed90 kérdése:

95-nél jobb benzin? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

A kérdésem az lenne, hogy általában 95ös benzineket árulnak a kutaknál, nem vagyok rutinos autós, csak 2 éve vezetek, sosem foglalkoztam még ezzel a dologgal. Vannak magasabb oktánszámú benzinek is, lehet-e tankolni olyat Mo.-on ( főleg Miskolc környékén). Mik az előnyei/hátrányai ha egy 95ös benzines kocsiba nagyobb oktánszámú üzemanyagot töltök? (Tudom, hogy nem csak 95össel megy de az az ajánlott.) Mennyire éri meg a dolog? Fogyasztás/+költség szempontjából?

Egyéb:

Úgy tudom, hogy a megnövekedett fogyasztás valami rendellenesség jele lehet pl. kopások, meghibásodás... ha a kocsim gyárilag 10-12literre van írva ( mármint a fogyasztása ) de nekem 9 körül eszik átlag, az alacsonyabb fogyasztás is lehet valami hiba jele? ( Alfa Romeo 147 2.0 TwinSpark benzines 2001-es ). Mivel nem vezettem még ilyen kocsit nem tudom, hogy a többi ugyan ilyen alfához képest erősebb/gyengébb lenne-e. Szóval lehet, hogy jobban kéne húznia a motornak csak én nem veszem észre, hogy nem úgy megy ahogy kéne neki. (Ezt valahol le lehet teszteltetni, hogy tudja-e a motor amit kell neki? És ha igen mennyibe kerülne egy ilyen "állapotfelmérés"? )

2012. szept. 3. 04:49
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
Chipeltesd meg. Csökkenhet a fogyid akár 0.5-1 literrel úgy, hogy közben még jobban is fog menni :) Persze ha nem kontár munka...
2012. szept. 4. 11:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!