Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 95-nél jobb benzin? (bővebben...

Disturbed90 kérdése:

95-nél jobb benzin? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

A kérdésem az lenne, hogy általában 95ös benzineket árulnak a kutaknál, nem vagyok rutinos autós, csak 2 éve vezetek, sosem foglalkoztam még ezzel a dologgal. Vannak magasabb oktánszámú benzinek is, lehet-e tankolni olyat Mo.-on ( főleg Miskolc környékén). Mik az előnyei/hátrányai ha egy 95ös benzines kocsiba nagyobb oktánszámú üzemanyagot töltök? (Tudom, hogy nem csak 95össel megy de az az ajánlott.) Mennyire éri meg a dolog? Fogyasztás/+költség szempontjából?

Egyéb:

Úgy tudom, hogy a megnövekedett fogyasztás valami rendellenesség jele lehet pl. kopások, meghibásodás... ha a kocsim gyárilag 10-12literre van írva ( mármint a fogyasztása ) de nekem 9 körül eszik átlag, az alacsonyabb fogyasztás is lehet valami hiba jele? ( Alfa Romeo 147 2.0 TwinSpark benzines 2001-es ). Mivel nem vezettem még ilyen kocsit nem tudom, hogy a többi ugyan ilyen alfához képest erősebb/gyengébb lenne-e. Szóval lehet, hogy jobban kéne húznia a motornak csak én nem veszem észre, hogy nem úgy megy ahogy kéne neki. (Ezt valahol le lehet teszteltetni, hogy tudja-e a motor amit kell neki? És ha igen mennyibe kerülne egy ilyen "állapotfelmérés"? )

2012. szept. 3. 04:49
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Az a két év bőven hosszú idő ahogy látom. Legalább is a te esetedben feltétlenül. Remekül elfelejtetted a kresz elméleten tanultakat. Ugyanis ott tanítják, hogy semmi értelme sincs. A magasabb oktánszám azt jelenti, hogy az adott benzinnek magasabb a kompressziótűrése, a magasabb kompressziójú motorokban sem következik be öngyulladásos égés, a benzin alkalmasabb magasabb kompressziójú motorokban való használatra is. Ebből következik, hogy az adott kompressziójú (sűrítési viszonyú) motorban (ami konstrukciós sajátosság, nem változtatható egyszerűen), nem jelent előnyt, de hátrányt sem. Szóval kizárólag a pénztárcádban fogsz változást látni(kevesebb pénzed lesz).

A másik, a te egyebed, szintén kissé megdöbbentett. Talán te vagy az első magyar autós, aki amiatt aggódik, hogy az autója keveset fogyaszt. Mert bizony ennek örülni kéne! Épp ellenkezőleg, ha műszaki hibás egy autó, akkor többet fogyaszt, semmiképp se kevesebbet. Például ha nem tiszta már a levegőszűrő, nincs cserélve időben a gyertya, nem egyenletes az alapjárat, illetőleg rossz a lambda szonda.

Remélem megtudtalak nyugtatni. Ne változtass semmin, autózz továbbra is nyugodtan, az autódat se vidd feleslegesen szervizbe!

2012. szept. 3. 05:24
 2/11 anonim ***** válasza:

1.Nem fogsz semmilyen változást érzékelni ha 98-ast teszel bele,csak többet fizetsz a kúton.

2 Örülj neki, hogy ilyen jól fogyaszt a kocsid,erre nehogy már állapot felmérést csináltass(X tízezer forintér) és aztán közlik majd veled hogy semmi baja,minden jó,köszönjük a látogatást,tessék a pénztárhoz fáradni...

2012. szept. 3. 06:29
 3/11 anonim ***** válasza:
Én úgy emlékszem, ez a kérdés egy az egyben szerepel a KRESZ vizsgakérdések között: Van e értelme magasabb oktánszámú üzemanyaggal üzemeltetni az autót?...2 év alatt ennyit felejteni, az komoly, néha lapozgasd át a könyvet, jót fog tenni.
2012. szept. 3. 06:33
 4/11 A kérdező kommentje:

Hú de kritikus itt mindenki. :D

Mindenkinek ment a zöld mert joggal egyébként...

Mellesleg örülök neki, hogy kevesebbet fogyaszt mint ami gyárilag van írva neki, csak arra gondoltam, hogy valami eltömődött vagy ilyenek és kevesebbet eszik de a teljesítménye is visszaesett... mind1 :P

2012. szept. 3. 09:25
 5/11 anonim ***** válasza:

A teljesítményt pontosan ellenőrizni pados méréssel lehetne, szerintem 30e körül már csinálnak ilyet. Ilyesmi:

http://www.youtube.com/watch?v=Z8ZXuv3J3Hw

De felesleges szerintem.

2012. szept. 3. 09:44
 6/11 anonim ***** válasza:
Nekem ilyen problémát a benzinszűrő eltömítődése okozott. A szervizben olajcserénél mindig fel volt tüntetve a csere, a valóságban nem történt meg és már alig szivárgott át rajta az üzemanyag.
2012. szept. 3. 09:49
 7/11 anonim ***** válasza:
Az Alfád nem fogyaszt kevesebbet a kelleténél. A gyári átlagfogyasztás pont, hogy 9 liter, a 10-12 téves adat.
2012. szept. 3. 10:34
 8/11 anonim ***** válasza:

Itt 9.53 az átlag a 2.0 147-esekre, a 9 liter teljesen jó:

[link]

2012. szept. 3. 22:27
 9/11 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek!

6.: Jah benéztem, a városi fogyasztás volt csak az eszemben nem a vegyes... itt a kép a manuáljából:

[URL= [link]

2012. szept. 4. 06:25
 10/11 A kérdező kommentje:

Na mégegyszer... nem támogatja a bonyolultabb BB kódokat úgy tűnik. :P

[link]

2012. szept. 4. 06:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!