13cm-es hangszóró is szólhat erőteljesen vagy azért már komoly összeget kell fizetni?
Sziasztok!
Érdekelne hogy max 10.000Ft összegért lehetne-e olyan 13centis mélyközép hangszóró párt venni (hátra), ami nem csak cincogna, hanem némi mélyet is tudna.
Lehet hülye kérdés nem értek hozzá csak reménykedem...
Köszönöm előre is! :)
Igen. Csak az úgy sz@rul szól. Az aktív mélyládában van egy 150 W körüli erősítő, ha érzékeny, akkor még kisebb is lehet. Ehhez raksz egy elsőszettet, amit csak a fejegység erősít a maga 25 wattjával. Az eredmény: égtelen dübörgés, semmi dinamika, magas hangok elvesznek, gyenge összkép.
Ha jót akarsz, veszel egy kicsi ládát, passzívot, tényleg nem kell, hogy 30-as hangszóró legyen benne, hogy szépen szóljon. Egy szolid 20-as, de 13-asból is hallottam már olyat, amire azt mondtam, hogy hoppá. Ehhez veszel egy 4 csatornás erősítőt, ami tud 4x50w-ot, ez igen gyér teljesítmény, de bőven elég és egy ilyen erősítő mondjuk MNC-ből nem is drága. Hidalható legyen két csatorna, így 2x50w hajtja az első szettet, 100w a ládát, olcsón teszel hozzá egy 0.3 farados kondit, hogy ne zabálja az akksit és lesz egy jó rendszered:)
Persze kicsit túlmentünk a 10000es kereten, de én így csinálnám:)
Kicsit igen de köszönöm, az a jó hogy nem kell mindent egyszerre venni :)
Tehát nem érdemes a meglevő párhoz mégegy párt venni, inkább mélyláda + erősítő azt hiszem akkor spórolok még jelenleg a fejegység az első cél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!