Miért nem érezni a 90-es tempót annyira egy 2007-es Ford Fiestában mint egy 2003-as Suzuki Swiftben?
Azért, mert sokkal jobb a zajszigetelés. Nem hallod, hogy zúg a motor, nem jut el hozzád a futómű zaja, nem zúgnak a szélben annyira a tükrök és egyéb sallangok.
A karosszéria is merevebb, nem remeg úgy, a nagyobb saját tömeg miatt az úthibák sem dobják meg annyira. Lehet, hogy a futómű is stabilabb, de mondjuk ezen a téren a régi Swiftnek sem kell szégyellnie magát, főleg az 1.3-as, elöl kanyarstabilizátoros változatnak.
Ráadásul a Fiesta magasabb is, mint a Swift és minél alacsonyabban ülsz, annál nagyobb a sebességérzet.
Ne aggódj, ez normális.
Én jártam (új) swifttel és peugeot 206-al is. A 140 a sztrádán komoly halálfélelmet vált ki az emberből. Míg egy 530D-ben 180-190 olyan, mintha 90-el döcögnél.
Így vannak tervezve ezek az autók, semmi pánik.
# 5 Minek ez a magyarázkodás?
Azért mert a feleségemnek lett egy Ford én még ugyanúgy szeretem a Suzukit is és semmi pénzért NEM adnám el!
Tuti, hogy nem veszek se Mercit se BMW-t mégpedig azért mert a Suzuki verhetetlen árban van és 2003 óta még semmi sem romlott el rajta. Persze akik szerint a Suzuki/Daewoo szar az ne vegyen olyat. Ilyen egyszerű az egész!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!