Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Opel Insignia OPC tényleg...

Opel Insignia OPC tényleg csak a 100-as oktán számú benzinnel megy tökéletesen? 100-as benzint hol tudok tankolni?

Figyelt kérdés
Azt hallottam h a kisebb oktán számú benzinnel az autó durrog, ha vennék nem szeretném tönkre tenni hogy kisebb oktánszámú benzinnel etetem.
2012. aug. 31. 10:40
 1/6 anonim ***** válasza:

Dehogy. Nem tudom kitől hallottad, de nagy marha volt.

Utoljára a zsiguli csinált ilyet, a modern motorok 90-110 közötti oktánszámú üzemanyaggal is képesek üzemelni szerkezeti károsodás nélkül. Az optimális a 95-100 közötti, de az nettó hülyeség hogy durrogna a 95-ös naftától.

2012. aug. 31. 10:46
 2/6 anonim ***** válasza:

Nem feltétlenül durrog: a kopogásérzékelővel megtámogatott motormenedzsment egy bizonyos határig tolerálja az alacsonyabb oktánszámú benzint is az előgyújtás mértékének változtatásával. Ilyenkor kicsit csökken a teljesítmény, de a motor problémamentesen működik.

100-as oktánszámú benzint meg bármelyik nagyobb töltőállomás-hálózat kútján tankolhatsz. Mindegyiknek vannak magas oktánszámú prémiumbenzinei, némelyikről azt állítják, még 100-nál is magasabb az oktánszáma. Lehet, hogy némelyiknél ez tényleg így van.

Vagy ha nem félsz belenyúlni a motorba, meg lehet próbálni a bioetanolt is, ugyanis annak 100 fölötti az oktánszáma, csak éppen más üzemanyag-levegő keverési arányt igényel, mint a benzin.

2012. aug. 31. 10:47
 3/6 anonim ***** válasza:

Mivel relatíve új autó lehet, ezért nem esélytelen, hogy megvan a kezelési könyve. Abban le van írva hogy mennyi a min. oktánszám és mi az amit a gyártó ajánl.

Azért mégis utcai autó, így biztos hogy nem csak 100-assal lehet használni - a környékünkön 4 benzinkútból csak 1 tart 95-nél magasabb oktánszámú benyát.

2012. aug. 31. 13:49
 4/6 anonim ***** válasza:
én is ezt csináltam a vekivel amikor új volt : ) 5 éves és semmi baja, a vizsgán azt hitték szalonból jött : ) egy rozsda egy karc nincs rajta tehát én is vigyázok rá, mondjuk ma is megnézem hol, milyen kútnál tankolok, de ez már a túlzott óvatoskodás, ebben is a 2.8 moci van nem? abba simán jó a 95-ös csak ne eldugott helyen tankolj, ott próbálj tankolni ahol nagy a forgás
2012. szept. 1. 09:08
 5/6 A kérdező kommentje:
Igen, 2.8 as!:) Köszi a válaszokat, akkor EVO NEO benzint gond nélkül tölthetek bele :)
2012. szept. 1. 12:09
 6/6 anonim ***** válasza:
májustól szeptemberig nyugodtan hajthatod E85-el, tisztán. Annak 105-ös az oktánszáma, és hidegindítási bajok sincsenek vele, még átalakító nélkül se. Én is hajtom néha jó időben tiszta E85-el a Vectrámat, és nagyon szereti
2012. szept. 11. 22:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!