Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért csinálhatja ezt a kocsim?

Miért csinálhatja ezt a kocsim?

Figyelt kérdés
Ha menet közben felvillan a kézifék jelzője akkor mi lehet a problémája és mennyire nagy gond ez?
2012. aug. 28. 11:40
 1/8 anonim ***** válasza:
Fékfolyadék szint alacsony.
2012. aug. 28. 11:45
 2/8 anonim ***** válasza:
Azt is jelentheti, hogy elkoptak a fékbetétek és cserélni kell, mert ha elmulasztod, utána már a féktárcsa is megsínyli.
2012. aug. 28. 11:47
 3/8 anonim ***** válasza:
Vagy csak szimplán kezdi elfosni magát a kézifékvisszajelző kapcsolód vagy annak kontaktja. És ebben az esetben mindhármunknak igaza lehet:D vagy-vagy
2012. aug. 28. 13:00
 4/8 anonim ***** válasza:

Én arra tippelek, amit a 3. írt.

Egyébként a kézifék a hátsó kerékre hat, tahát a féktárcsához semmi köze (a legtöbb autón dobfék van hátul). Ha a fékbetét nagyon kopott, az a leírt probléma tekintetében annyit jelent, hogy jobban be kell húzni a kéziféket, hogy fogjon. De kiengedett kéziféknél akkor is el kellene aludnia a visszajelzőnek.

Ha a fékfolyadék szint alacsony lenne, akkor az üzemi fék is igen rosszul működne.

2012. aug. 28. 13:08
 5/8 anonim ***** válasza:
Utolsó! Legalább ne írj hülyeségeket ilyen hosszan :) Miért lenne baj az üzemi fékkel ha csak annyira alacsony az olaj szint hogy néha felvillan? Akkor még bőven van a tartályban csak jelzi hogy tölteni kéne bele.
2012. aug. 28. 14:45
 6/8 anonim ***** válasza:

Nagyon nagy gond, és nem értem, hogy hogyan vannak ilyen felelőtlen emberek. Ezt nem a kérdezőnek szánom, hanem a többieknek. Nagyon kevesen tudják, de a fékfolyadék szintnek a visszajelzője sok autónál, pont a kézifék visszajelzője! És mivel, hogy most FÉKRŐL beszélgetünk nem értek egyet azzal, hogy ráér mert villog, meg mert csak kontaktos...stb.

Vidd el szerelőhöz, és megmondja pontosan, hogy mi lehet a baj. Lehet, hogy szivárog az olaj, lehet, hogy elkoptak a betétek, nagyon kinn van a dugattyú, így a kiegyenlítőben lecsökken az olajszint, így ezért tűnik kevésnek, és villog, de jelen esetben mindegy is a pontos ok. A lényeg, hogy szerviz/szerelő.

Autószerelő vagyok, tudom, hogy miről van szó!

Remélem nem sértettem meg senkit!

2012. aug. 28. 19:57
 7/8 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat de megnéztem a fékfolyadék a minimumnál van lassan :) szerintem utána kell töltenem de mindneképp szerelővel csináltatom meg
2012. aug. 28. 22:20
 8/8 anonim ***** válasza:
Mindenképpen jó ha szerelő nézi meg, mert a fékfolyadék nem tűnik el úgy csak magától
2012. aug. 29. 17:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!