Miért csinálhatja ezt a kocsim?
Én arra tippelek, amit a 3. írt.
Egyébként a kézifék a hátsó kerékre hat, tahát a féktárcsához semmi köze (a legtöbb autón dobfék van hátul). Ha a fékbetét nagyon kopott, az a leírt probléma tekintetében annyit jelent, hogy jobban be kell húzni a kéziféket, hogy fogjon. De kiengedett kéziféknél akkor is el kellene aludnia a visszajelzőnek.
Ha a fékfolyadék szint alacsony lenne, akkor az üzemi fék is igen rosszul működne.
Nagyon nagy gond, és nem értem, hogy hogyan vannak ilyen felelőtlen emberek. Ezt nem a kérdezőnek szánom, hanem a többieknek. Nagyon kevesen tudják, de a fékfolyadék szintnek a visszajelzője sok autónál, pont a kézifék visszajelzője! És mivel, hogy most FÉKRŐL beszélgetünk nem értek egyet azzal, hogy ráér mert villog, meg mert csak kontaktos...stb.
Vidd el szerelőhöz, és megmondja pontosan, hogy mi lehet a baj. Lehet, hogy szivárog az olaj, lehet, hogy elkoptak a betétek, nagyon kinn van a dugattyú, így a kiegyenlítőben lecsökken az olajszint, így ezért tűnik kevésnek, és villog, de jelen esetben mindegy is a pontos ok. A lényeg, hogy szerviz/szerelő.
Autószerelő vagyok, tudom, hogy miről van szó!
Remélem nem sértettem meg senkit!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!