A kocsim kormánya nyikorog, ha jobbra fordulok. Mi lehet a hiba? (a többi lent)
Figyelt kérdés
Alfa 156-m van. Néhány hete nyikorog a kormány ha jobbra fordulok. A hang a műagyag nyikorgására hasonlít. A jobb keréknél lévő kormánysegédkar(nem vagyok biztos a nevében [ha levesszük a kereket ez van a kerék fölött,nagyjából háromszög alakú egy csuklóval a végén]) nincs jó állapotban, lehet-e ez az oka? Ha kiemelem a kocsit és rángatom a kereket mozog oldalra.2012. aug. 11. 21:45
1/4 anonim válasza:
A kormányösszekötő rúd miatt szokott oldalra mozogni a kerék, de nyikorogni általában a kerékcsapágy miatt szokott. Ha úgy mozgatod, hogy közben rálép valaki a fékre és megszűnik a mozgás, akkor kerékcsapágy hiba, ha olyankor is mozog, akkor összekötő rúd hiba. De lehet a kettő együtt is!
2/4 A kérdező kommentje:
A kerékcsapágy jó, kipróbáltuk pont úgy ahogyan leírtad. Én úgy tudtam hogy azt kormánysegédkarnak hívják, de bizos neked van igazad. Ennek a hibája okozhat nyikorgást a kormányon?
2012. aug. 11. 22:19
3/4 anonim válasza:
Próbálj meg egy kicsit húzni a kerékcsapágyon,nálam volt hogy lelazult,és ugyanígy nyeszergett..
Ki akartam cserélni,amikor észrevettem hogy csak húzni kell rajta.
4/4 anonim válasza:
nekem volt hasonló problémám a toronycsapágy csinálta, lehet hogy amikor mostad bele került egy kis piszok, vagy magától elmúlik vagy néhány ezer ft-ért lehet kicserélni ha mégsem múlna el
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!