Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » MZ és a Simson egy gyár volt...

MZ és a Simson egy gyár volt annak idejében?

Figyelt kérdés
Mert sok hasonlóságot találok a két motor között!
2012. aug. 27. 23:35
 1/5 anonim ***** válasza:
Nem gyár, ezek típusuk, mindkettőt az IFA (Industrieverband Fahrzeugbau) művek gyártotta.
2012. aug. 27. 23:42
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Kelet-Németországban egy nagy "cég" volt az egész járműipar - IFA (Industrieverband Fahrzeugbau - Járműgyártó Iparszövetség) néven. Nagyon sok helyen gyártották a részegységeket és nem kevés gyárban rakták össze a kész gépeket. Elég sok a hasonlóság, mert egyszerűbb volt felhasználni valamit ami már gyártottak és csak be kellett építeni, mint új alkatrészt tervezni és gyártani.

Ehhez a vállalathoz tartozott minden keletnémet járműmárka: EMW, MZ, Simson (motorok); EMW, Wartburg, Trabant (személyautók); Barkas, Multicar, Robur, IFA (teherautók)...

2012. aug. 27. 23:45
 3/5 A kérdező kommentje:

igen, egy kicsit hülyén fogalmaztam meg!

Utána jutott eszembe, hogy Úgy kellett volna feltennem hogy az IFA gyártotta-e az MZ-t mert azt tudtam hogy a Simsont az IFA gyártotta, csak az MZ-ben nem voltam biztos, csak sok hasonlóságot láttam a két motor között! :)

Köszi a választ!

2012. aug. 27. 23:46
 4/5 A kérdező kommentje:

Agent K

Nagyon köszi, sok új infót (számomra érdekeset) mondtál!

Köszi :)

2012. aug. 27. 23:47
 5/5 anonim ***** válasza:

Csak egy kis kiegészítés:

Az MZ = Motorradwerk Zschopau (Zschopaui motorkerékpárgyár)

2012. aug. 28. 08:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!