Melyik sisakot vegyem akár az AGV T2-őt is érdemes lenne?
Ki kell fogni, mindig vannak akciók, körül kell nézni. Egyébként ha 100 fölött nézelődsz szerintem nem nagyon tudsz melléfogni.
Ennyit tudtam segíteni, igazából speedbukók terén nem nagyon vagyok otthon, mert én endurós vagyok, úgyhogy egyrészt nem nagyon közlekedek 130fölött, de a tipikus a 70-80, másrészt meg mert szerintem teljesen más az elképzelésünk a szélzajról. :D
Mindenesetre széles utat neked. :)
AGV sisakot használok. Egy kifejezetten drága típust, GP Tech. Teljesen rendbe van a sisak, dupla o gyűrűs kivitel, teljesen jó a rostély zárszerkezete. Könnyű karbon kevlár héj, mosható belső bélés.
Zajos? Hát hogyne, de egy sportmotoron már minden zajos amikor 90 körül robogsz.
Szerintem sisakot nem éppen márka szerint kellene választanod. Eldöntöd mennyit szánsz rá ( egy 30 ezres sisak nem nyújt annyit mint egy 130-ezres ).
Megnézed a kínálatot és végig próbálod. Olyan nem lesz, hogy azonos árszinten óriási különbségek lennének, a saját kényelmed, elvárásaid kell, hogy döntsenek.
Dehogynem nyújt.a sz*r 17 ezres LIDL -s sisak azonos törésértéket mutatott mint egy drága sisak.
a másik meg,mivel műanyagokat öntünk ezért tudom hogy így van - a sima polykarbonát sisak nem jó semmire,de tényleg.a kevlár sisak meg nem kevlár csak kevlár-szerű mert akkor nem 1-1,5 kiló lenne a sisak hanem 3.az üvegszálas az ér valamit,rohadt kemény,elnyeli az ütést,gyakorlatilag -mivel ismerem a műanyagokat- én az üvegszálasra esküszöm.aztán hogy most AGV vagy Nolan vagy akármelyik sztem tök mind1.azt nézd miből van.
ja és egy normális sisak nem különösebben szélzajos 90nél tesó,sportmotoros amúgy se megy 90el max városban :) 200+nál meg már úgyis mindegy milyen sisakod van,süvít ha akarod hanem.
Vettem egy NZI spyder III sisakot S méret jó kis sisak,valaki azt mondta úgy vegyek sisakot hogy ha találok egyet ami jó,akkor annál szorosabbat vegyek egyel kisebbet,csak emlékszem mikor lazer sisakot vettem az s méret jó volt megpróbáltam volna abból az XS méretet az meg fel sem jött,szóval szerintem az NZI sisakból is az egyel kisebb már kényelmetlen lehet,ez meg passzol és egy motoros boltos haverom megrángatta a fejemen azt mondta ez jó.
De gondolom a héjméret amiből 2 van az nzi spydernél ha pl az s-es belsőt ki lehet cserélni xs-re nem?
"Dehogynem nyújt.a sz*r 17 ezres LIDL -s sisak azonos törésértéket mutatott mint egy drága sisak. "
Ez valóban így van, mivel van egy szabvány amit rögzíti a sisakok jellemzőit.
Viszont:
Ha annyira ismered a műamyagokat akkor azt is tudod, hogy műanyag komponensű sisakok ütéselnyelő képessége néhány év alatt drasztikusan megváltozik. Ugyanez a jelenség nem figyelhető meg a drága kevlár héjaknál.
Amikor arra gondoltam, hogy "nem nyújt annyit" akkor kényelem, zárszerkezet, komfort-ot értettem. Bocs, hogy nem motorozom a Hringen vagy Pringen az "ócsó" Lidl sisakban, de nem akarom, hogy a rostély zárkszerkezet megadja magát 200 körül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!