Milyen típusú motort érdemes venni?
Szeretnék majd motort vásárolni de nem tudom milyet érdemes venni, B kategóriás jogsim van tehát az 50 ccm-es mocik jöhetnek csak szóba.
Elsősorban hobbira kéne másodsorban mindenhova eljutni ahova kell, meg egyúttal meg is szeretnék rajta tanulni motorozni.Tehát robogó és a gyorsasági motornak kinéző gépeket teljes mértékben kizárom.
Van ugye az arany közép út a SIMSON amit felkészítve akár könnyebb erdőjárásra épp úgy használható mint műútra...gondolom én, mert amit a helyi fiatalok művelnek az erdőben ezekkel a gépekkel az valami borzalom de így is megy nekik.
Aztán így nézegettem a hirdetéseket és belebotlottam ebbe:
Hát ez valami eszméletlen jó cuccnak néz ki nagyon tetszik, de ugye ez legfőképp a szilárd utakon jeleskedik viszont azt, hogy csak aszfalton közlekedhetek kárpótolja a megjelenése.
Vannak még az enduro/cross gépek azok meg aztán erdőre, úttalan utakra valók bár teljesítményük nem nagy de a SIMSON is sokszor a legelképesztőbb helyeken tud a nagymocik után menni szóval gondolom ezek csak jobbak terepen a Simonál.
Nem tudom milyen márka milyen típus ami megbízható, csak használtan jöhetnek szóba a motortok .
Max 180000Ft-ot tudok magára a motorra szánni.
Nos Én a helyedben letenném a kiegészítő kategóriát aztán meg vennék egy jó állapotú ETZ150-et vagy 125 -öt.
A motorátírásra meg kb tegyél félre 35 ezret ha nagyobbat veszel.
Megéri nagyobbat venni mert a kis 50ccm-et könnyen kinyírod terepen is.Sőt terepre inkább csak terep motorokkal érdemes menni,ami nem oda való az viszont hamarabb tönkremegy.
Kawasakikat is megnézhetnéd,egész jók
Ha Simsont veszel, mindenképp szép, gyári állapotút vegyél, azokkal nincs baj.
Sajnos ,,a helyi fiatalok" általában jól ,,megjavítják", amitől egy rakat sz@r lesz a motor (már bocsánat), aztán pampognak, hogy ,,hááá mennyivel jobb a robogó, ez meg csak egy szimszon". Bár ez lassan az összes ötvenesre igaz. De az is tény, hogy egy Simsonhoz átlagban tizedannyi, vagy annyi sem az alkatrész és simán megjavítod otthon, ha kell. Ja és az enyém 2 litert eszik 100-on.
A simó szerintem is jó választás ha gyárit veszel.
Jótanács legyen négysebességes és tirisztoros.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!