Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Falusiak, nálatok is népszerűe...

Falusiak, nálatok is népszerűek a dízel autók?

Figyelt kérdés

Kicsit furcsa nekem, hogy a neten akármilyen fórumról legyen szó, mindig azzal kezdik, hogy "fúú a dízel autó milyen gáz". Ehhez képest a 3000 fős faluban ahol lakom fiatalok, és öregebbek körében is azt lehet mondani, hogy teljesen népszerű, elfogadott dolog a dízel autó. Fiatal 20 éves gyerekek is különböző árkategóriában de, jellemzően dízel autót vesznek.

Ez valami helyi dolog vagy csak szimplán egy falusinak nagyobb távolgásokat kell megtenni, és ezért alakult ki?

Máshol hogy van ez?

Családi ebédkor is általában 5-6 dízel autó parkol le a ház elé, nekünk is csak az van 20 éve.

2012. aug. 26. 15:29
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
szerintem nem szó szerint értette hogy hihetetlen csak aki nem ilyen nagycsaládos, összejárós ember annak fura. nálunk szerintem az eddigi legnagyobb összejövetel 6 fő volt :)
2012. aug. 27. 13:04
 12/18 anonim ***** válasza:

Sajnos falun is egyre hülyébbek az emberek. Szomorú, hogy az egészséges vidéki levegőt telekerregik a rákkeltő talicskáikkal....

[link]

2012. aug. 27. 19:46
 13/18 A kérdező kommentje:
Ezzel lehülyézted, aki dízellel jár! Köszönjük emese!
2012. aug. 27. 20:08
 14/18 anonim ***** válasza:
a nagy 5000 cm3-es traktorok pedig tiszta hegyi forrásvízzel futnak nem gázolajjal.....
2012. aug. 27. 21:10
 15/18 anonim ***** válasza:

Utolsó! Ne keverjük a régi örvénykamrás dízeleket a modern részecskeszűrős dízelekkel. Egy 50 éves MTZ80-as nagyságrendileg környezetbarátabb, mint egy szalon dízel BMW. Tudom hihetetlen de igaz. Az 50 éves MTZ-ből olyan mérettartományban jönnek ki részecskék, amelyek nagy része fennakad az orr nyálkahártyáján, míg a modern dízelek olyan mérettartományban eregetik magukból a rákkeltő mikrorészecskéket (mert azért van részecskeszűrő, hogy a füst és korom láthatatlan legyen, ki venne meg 30 millióért egy 7-es BMW-t, amiből dől a korom?), amelyek gond nélkül jutnak le a tüdőbe, mert olyan kicsik, hogy nem akadnak fent az orrodban. Szóval leérnek a tüdődbe, onnan a véráramba, sőt olyan apró részecskék, hogy a vér-agy gáton is átjutnak. Így lesznek az agydaganatos kisbabák, a leukémiás gyerekek. Agyilag fel sem fogja egy dízel autós, mennyire veszélyezteti saját magát, a családját, a közvetlen környezetét valamint a gyanútlan járókelőket az ártatlan csecsemőket, akik babakocsiban tolva pont fejmagasságban kapják ezeket a rákkeltő mikrorészecskéket.

Ha nem hiszel nekem járj utána:

[link]

[link]

[link]

2012. aug. 28. 13:59
 16/18 anonim ***** válasza:
Bar elkanyarodtunk a tematol, de az utolsonak nagy igaza van. Enis neztem diesel autot, es csakis hagyomanyos adagolosat, megcsk nem is az eloszto rendszerut, de sajnos nalunk nincs ilyen...(golf 2est es audi 80-ast kerestem igaz az eloszto rendszeru de megtenne, akar a TD is ). Eteren maradt a benzines legszuro. Es az elozo aki megemlitette a 5.0 literes motort, na az egy kicsike peldany, 6.8L 8.1L 9.0L 12.5L 13.5L es ez egy gyarto palettaja, tobb korszakra, es nem minden mert van nagyobb is hajokban banyagepekben. Es CR vagy PD rendszeruek...szomoru...
2012. aug. 28. 14:29
 17/18 anonim ***** válasza:

14-es vagyok. Elhiszem én neked. Amúgy is inkább benzinpárti vagyok (nem a rákkeltő dolog miatt, egyszerűen jobban bejön a benzin).

Csak azt nem értem hogy azonkívül hogy egy vitát generálsz a legtöbb olyan kérdésnél ahol szóba jön a dízelmotor, van valami értelme ennek? Az autógyártók ugyanúgy fognak dízeles autókat gyártani és venni is fogják őket. Ha esetleg sikerül 1-2 embert lebeszélni az szintén nem sokat ér. Mintha a tengerpartról elvinnél egy vödör homokot.

2012. aug. 28. 15:03
 18/18 anonim ***** válasza:
"így lesznek az agydaganatos kisbabák, leukémiás gyerekek", persze, hiszen ezek a betegségek csak az utóbbi 10-15 évben jelentek meg nem igaz? mióta PD TDI, meg common rail diesel létezik...
2012. aug. 29. 15:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!