Bentley Continental GT használtan, vagy Porsche Boxster S újan?
Uraim! Néhány jellegzetesen magyaros sztereotípiát el kellene oszlatnunk.
Először is, a két autónak kb annyi köze van egymáshoz, hogy mindegyiknek 4 kereke van. Tehát maga a kérdés is sánta picikét, hogy mit vegyek ugyanannyi pénzből, egy agglomerációs kertesházat vagy egy belvárosi lakást? Hát amelyik az életedbe jobban illeszkedik wazze!
Eleve, az a kör, aki új Porschéban tud gondolkodni, valószínűleg nem itt kér segítséget.
De ha mégis: a két autó annyira eltérő filozófia, annyira más műfaj, hogy a kettő közötti választás emocionális okokból a leendő tulaj dolga.
Én spec Porschés vagyok. A sors vagy a jóisten hozzásegített, hogy immár 16 éve van Porsche autóm. Volt 924 is 944 is, sőt a nagy klasszikus a 911 Carrera is. Most nekem is Boxster van, ráadásul piros, holott egy 40-es fickó vagyok. Nekem eddig nem nőisezte le senki. Mondjuk nem is a targoncasofőrök vagy a mozijegypénztárosok véleménye a mérvadó, hanem az autóhoz értőké. A Porsche egy középmotoros, gömbölyded kétüléses roadsterrel indította a pályafutását.
A Boxster a lehető legősibb Porsche tradíció. Egy élő legenda mai verziója. A mai változata a 981-es kódnevű pedig olyan dögös sportkocsi, hogy az csak na.
http://www.youtube.com/watch?v=ZSHycaHF7UE
Én mondjuk ezt választanám, mert érzelmileg a könnyed kis sportkocsik vonzanak. A Continental is jó autó, de sokkal költségesebb üzemeltetni, nehéz nagy autó. Semmi bajom azzal, ha valakinek az a műfaj tetszik, hogy egy méretes monstrummal sportkocsikázzon, de mondom, más kategória, más célcsoport.
A Porsche a vezetési élményről szól, a Bentley inkább a nagyon kényelmes luxusról. A Porsche sokkal közvetlenebb autó, mindent érzel az útról, van hagélmény, kormányzás, együtt élsz a kocsival. A Bentley egy steril csendes stúdió, ahová nem szűrődik be a külvilág, tompán suhansz a tájon végig vele. Pihentetőbb és kényelmesebb. A Porsche meg közvetlenebb.
Neked kell tudni, hogy:
Mire kell? Mik az elvárásaid egy autótól? Érdekes-e, hogy a Boxster csak kétüléses? Számit-e a fenntartási költség? (A Boxster kimondottan takarékos a Bentleykhez képest)
Neked mi a stílusod? A vezetés élvezete és a sportosság, vagy inkább a luxus és a kényelem?
Még egy kis "nőiesautó" élmény:
http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=Io9tB5..
Még annyival kiegészíteném, hogy a Bentley Continental egy méregdrága öltöny, finom angol szövetből, a Porsche Boxster meg egy márkás, modern sportruházat :))
BENTLEY
évek óta a bentley continental gt (kabri vagy nem kabrio) a kedvencem.
Sokkal kényelmesebb, eleggánsabb, dögösebb mint egy porsche.
SZÓVAL ÉN MINDENKÉPP BENTLEY!!!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!