Szeretnem megtudni milyen modon lehet barmilyen benzin vagy Diesel uzemu jarmuvet ugyt "tunningolni" hogy csak plusz uzemanyagot adunk neki?
"hogy csak plusz uzemanyagot adunk neki"
Sehogy, a több üzemanyaghoz több levegő is kell.
A közepét nem igazán értem :)
Benzinesből is ki lehet csiholni ennyit, nemrég olvastam egy leírást valahol, hogy egy fanatikus asszem Seicentoból hozott ki 100 lóerőnél többet turbósítás nélkül. Azért az majdnem +50%. :) Szóval a benzines sem felejtős, csak érteni kell hozzá:P
Ha feltöltött a motor, akkor meg határ a csillagos ég.
Tökkk más a benzin meg a dízel motor. Hogy tudsz teljesítményt növelni azzal, hogy több üzemanyagot adsz neki? Most ez a konkrét kérdésed, hogy csak üzemanyagot? Dízelnél lehetséges, mert ugyebár az minőségszabályzással működik, egy bizonyos határig oda tudod tekerni az adagolót, meg tudod chippelni. Kojtolni fog mint állat, de nyersz vele valamicskét.
Benzinesnél, csak akkor adhatsz neki több üzemanyagot, ha levegőt is kap mellé. Megvan az ideális keverési arány, annak meg kell maradnia.
A turbó meg egyértelmű: marha sok levegő->marha sok üzemanyag->marha nagy teljesítménynövekedés. Persze, ha igazán jó motort akarsz összerakni, ez kevés. Itt megállni hülyeség. Jöhet a vezérlés módosítása, kipufogórendszer cseréje, hengerfej-megmunkálás.
De alapvetően, teljesítmény növelés szempontjából megvalósítható amit leírtál.
Koszonom az eddigieket: leirom maskepp
Mindig kerdezik, ha nagyobb karbit teszek jobb lesz-e, ha dobok ra egy turbot, DE semmi mast(erosebb dugattyu stb)nem csinalok vele akkor jo lesz? Es meg napestig sorolhatnam az ilyen egyebugya kerdeseket. Mert amit irtam fent az egyensulyrol pont erre gondoltam, ha teszel egy nagyobb karbit akkor kell a tobb levego ahoz 2T eseten mas vezerlesi szogek, nagyob be es leomlo szukseges stb, 4T eseten nagyobb szelepek, nagyobb szelepnyitas ergo mas hengerfej stb. Na ezert kerdeztem hogy Ti mit gondoltok egy karbi eleg?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!