Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Lányként motoros jogosítványt...

Lányként motoros jogosítványt szeretnék, de 0 tapasztalattal rögtön A kategória őrültség-e?

Figyelt kérdés
23 éves, 55 kilós lány vagyok, végső célom minimum 600as motorral közlekedni, ezért nem szeretnék fölösleges időt és pénzt pazarolni a motoros jogsinál a lépcsők lépkedésével hanem rögtön megpróbálnám a korlátlan A-t. Úgy, hogy még robogót se vezettem fogok boldogulni az oktató motorokkal? Egy 125-ös még kibírható kezdőként de ott biztos nagyobbat adnak.

2012. aug. 23. 00:48
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%

Bizony, ilyen esetekben először egy 50-es robogót adnak alád, azzal kell csinálnod pár kört a pályán - közben az oktató figyel, ha elég ügyesnek tűnsz már, akkor átülhetsz. Persze lehet még egy lépcsőben felültetnek pl. az iskola kis MZ-jére és elküldenek váltást gyakorolni a rutinpálya túlsó sarkába - és ha az is megy, akkor adják alád a nagymotort.

Meg lehet csinálni, de nehezebb mint rutinnal. Esetleg ha van a családban valakinek Simsonja, akkor adj neki 5 liter benzint, hogy cserébe magyarázza el + hagyjon gyakorolni. A Simson egy olyan kombináció, hogy nem is erős, de mégis van váltó. :)

Ha nincs ilyen a családban vagy az ismerősök között, akkor marad a tanfolyam.

Egy kalappal a jogsiszerzéshez, aztán majd találkozunk az úton. :)

2012. aug. 23. 08:33
 12/27 anonim ***** válasza:

Hát én egy mezei B jogsival mentem tavasszal A korlátlan-t csináltatni, nem ültettek semmiféle robogóra, 400-as Honda CB-re felültünk aztán hajrá.

Mondjuk én tudtam motoron váltani, ennyi fórom volt, semmi más.

Simán lehet menni szerintem, de egy Simsonon vagy valamin szerintem mindenképp érdemes egy 8-10 órát gyakorolnod előtte - csak, hogy spórolj, mert az órák drágák.

Ha van B-s jogsid akkor a forgalom már nagyon könnyű lesz a rutin után.

2012. aug. 23. 08:51
 13/27 A kérdező kommentje:

Óóó mennyi válasz, köszönöm! :)

B jogsim van, igaz nem sokat volt alkalmam használni a 3 év alatt mióta megvan, de azért mégsem lesz totálisan új élmény a városi vezetés (elsőre meg is lett, szóval béna sem lehetek annyira).

Simson sajna nincs a közelben, mindenkinek 1000 vagy afölötti dögnagy chopperei vannak :D azokon ültem már nagyon sokat hátul, ezért is szerettem bele, nameg a motorosok életérzésébe.

A1-ben gondolkoztam én is, de a logika ellenére mégis feleslegesnek látom rákölteni a pénz ha tudom hogy nekem úgyis már a nagyobb kell. De ha még sokan azt javasolják akkor muszáj lesz megfontolni.

Ez, hogy adnak egy robogót, meg egy kis motort a 400as gyakorló előtt ez megnyugtató, ha külön kiemelem hogy én rutintalan vagyok csak megoldható a dolog egy normális autós iskolánál.

Na még van pár napom agyalni, de sürgősen dönteni kell mert novemberig meg kell csinálni ha nem akarok átcsúszni a szigorított rendszerbe (megkezdett jogsival nem lehet, ha nem sikerül idén megcsinálnod elveszik minden eredményed).

2012. aug. 23. 09:38
 14/27 anonim ***** válasza:

A saját képzésemből kiindulva nem sok esélyed van idén megcsinálni... Nekem pl. 6 hétre adtak rutin, majd ismét 6 hétre forgalmi vizsga időpontot...

Úgyhogy húzz bele ha tényleg akarod még idén.

2012. aug. 23. 10:49
 15/27 anonim ***** válasza:

Az elmélet ugye nem is kérdéses, ha meg a gyakorlati részhez értek, akkor meg szólsz majd az oktatónak hogy abszolút kezdő vagy. :) A mi csoportunkban volt egy 40-45-ös hölgy, ő először egy bilikék Honda Dio-val körözött, amíg megszokta hogy mi és merre van. Utána ült rá a az ETZ125-re. Nem 100%, hogy korlátlant csinált, mert akkor kezdte gyűrni a váltósat amikor mi a gyakorlat városi részét csináltuk.

Lehet célszerű megkérdezni az iskolákat mennyire tudják gyorsan intézni. Én pl. munka mellett gyorsított tanfolyamon voltam, pl. szombati (sőt vasárnapi) oktatásokkal. Utána meg látta az oktató hogy van rutinom, az első rutinpályás találkozó után 3 héttel volt a forgalmi vizsga. Úgy, hogy közben megbuktam rutinon, mert megugrott a tök ismeretlen motor alattam és érintettem a fűvet..

2012. aug. 23. 13:30
 16/27 anonim ***** válasza:
100%
Igen, érdemes nagyobb iskolához menni. Én kisebbnél voltam, ott pl. be sem tudtak jelenteni forgami vizsgára a rutin vizsga előtt... Míg nagy iskoláknál fix vizsga időpontok vannak és azt tolnak oda be akit akarnak, így akinek sürgős tud variálni.
2012. aug. 23. 14:01
 17/27 kovpet ***** válasza:

"B jogsim van"

Akkor vegyél egy Simsont és járkálj vele. Teljesen legális és olcsó. Ugyanakkor motor, amin meg lehet tanulni motorozni. Szerintem mindenki azon tanult, aki mondjuk 30 év fölötti és motorozik :) De talán a mostani fiatalok is.

Csak mert ha az alapokat is az iskolában tanulod meg, akkor az azért nem lesz olcsó. Így meg alig kerül pénzbe, főleg ha utána kb árában tudod eladni a kis Szimót :)

De motoros körökben kizártnak tartom, hogy ne legyen valakinek egy elfekvő Simsonja. Ha kölcsön kéred, akkor még annyiba sem kerül és nem kell papírozni meg adni-venni sem.

2012. aug. 23. 14:02
 18/27 anonim ***** válasza:

kovpet! Van "B" jogsija, a Simsonon 60-nal halálra unná magát. :P Meg a szomorúbb része, hogy egy jó állapotú Simson áráért lehet venni műszakis MZ-t... A kölcsönkérés elfogadható, de motort meg nem szokás kölcsönadni. Micsoda ördögi kör... :P

+1: ha szokott nagymotoron ülni, akkor a Simsont 2 hónap alatt kinőné.

Szerintem menjen a kérdező nyugodtan tanfolyamra, egyrészt nem kell attól félni, másrészt ha ezt szeretné előbb-utóbb úgyis meg fogja csinálni.

2012. aug. 23. 14:25
 19/27 anonim válasza:
Szerintem is mindenképpen jó lenne előtte gyakorolgatni egy ismerős motorján.Mindenképpen könnyebb..Én is motorimádó vagyok :) Most 14 vagyok,kb 8-9 évesen kezdtem gyűrni a motrokat,16évesen akarom csináni 125re a jogsit,ezért jövőre lesz egy 125ös mocim,1 év bőven elég lesz gyakorolni.Kár hogy jövőre még csak 15 vok :( am,te gondolom ilyen gyorsaságit szeretnél (?) bocs ha tévedek :D én pl. az offroad szerelmese vok :D
2012. aug. 23. 14:27
 20/27 kovpet ***** válasza:

Agent K: Lehet, félreérthető volt. Nem a nagymotor HELYETT javasoltam neki a Szimót. Hanem a tanfolyam megkezdése előtt vagy közben, hogy gyakoroljon azzal. hogy ne órabérben kelljen az egyensúlyozást tanulnia, hanem a TESCO parkolóban, majd a forgalomban.

Sok pénzbe meg nem kerül, mert eladja utána a motort, szerencsés esetben még drágábban is, mint ahogy vette. :)

De ha kicsit olcsóbban sikerül, úgy is megérte.

Egyébként a kérdésben ezt írta: "Úgy, hogy még robogót se vezettem"

Akkor nem unja meg olyan hamar a kis szimót szerintem :)

2012. aug. 23. 14:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!