Simsonomat nemrég újítottam fel, és szorul, már be van járatva (? )
Ha tényleg szorul (én is erre tippelek) ennyi km után is, (bár azért ez már ca. 5000km)akkor nem volt jó eredetileg a dugattyú/henger/gyűrű mérete (párosítása).
Itt a hőtágulásoknak megfelelően kell a méreteket párosítani.
Ha szűkebbre fúrják, attól még simán össze lehet rakni.
Mennyi volt hidegen a gyűrűhézag?
nem tuningoltam meg, 46 éves vagyok :D
nem fogom tuningolgatni.... 15 éves koromban vettem ezt a simsont újonnan, azóta megvan, és egy olyan helyen vettem meg a cuccokat aki simsonokat szerel és ért hozzá, és boltja van, meg van egy simson mz meg ilyen szervize, tehát ilyen motorokhoz ért, és annak tudnia kell hogy milyen gyűrű dugó meg henger való egymáshoz, én meg nem figyelgettem össze rakásnál a hézagokat, meg nem is én raktam össze a blokkot, hanem egy motor szerelő rakta össze, aki szintén simsonokhoz nagyon ért, annyi hogy én is ott voltam azt segítettem neki össze rakni, szóval még nem is az én hibám, de én is raktam már össze egyszer kétszer a blokkját, de most szerelővel rakattam össze, és már ez nekem is eszembe jutott h ennyiből vehetnék egy robogót is, de én inkább ezt választom, mert 80.000-ből nem veszek vmi jó robogót, és inkább simsonnal megyek így, meg ez gyerekkori motorom...
Nagyon szép dolog, hogy a fiatalkori motorodat újítod. A mai fiatalság közül nem sokan fogják ezt csinálni.
Szerintem vagy túl kicsi az illesztés, vagy rossz olajat használsz, vagy rossz keverési arányban.
simson.hu, inkább ott keresd a választ
Benzinkutas keverést nagyon gyorsan felejtsd el! Éppen csak belöttyintenek egy kis olajat, ki tudja honnan szedett szutykot. Én előre megcsinálom a keveréket egy kis üvegbe. Kiszámolom, 5 liter benzinhez mennyi olaj, ólompótló kell, kis üvegben összekutymolom. Tankolásnál előbb az üvegből öntöm be a cuccot, utána megy rá a benzin.
Természetesen az olaj se mindegy, a kúton a legolcsóbbat adják, ami sz@r. Például a mol-kutaknál az Arol 2T, meg Botond olajat szoktak belöttyinteni, de ezek nagyon rosszak. A mol Sprint 2T már jó lehet, de tényleg magadnak csináld a keveréket, ne hagyatkozz a kutasra!
Ha esetleg tudsz szerezni, a mix-hez nem árt tenni egy kis fimol-t sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!