Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Előfordult már valakivel hogy...

Előfordult már valakivel hogy a rendőrök nem hitték el hogy 50 es a motorja és beküldték kpm vagy bármilyen vizsgálatra?

Figyelt kérdés

2012. aug. 19. 00:00
 1/10 anonim ***** válasza:
Igen. Ez általában sok kis apró dologból áll össze: a motorblokk mérete, kilométeróra kalibráltsága, hátsó ülés mérete, a motor hangja, és a legfontosabb a motorszám általában tartalmazza a hengerűrtartalmat is. Valamint sokszor a típus is. Na ekkor jön, hogy vagy elismered a szabálysértést, vagy továbbra is kitartasz az 50 köbcentisként vásároltam mese között. Ha nem ismered el akkor a rendőr visszatarthatja a motort és szabálysértési feljelentést tesz. A szabálysértési hatóság pedig vagy igazságügyi műszaki szakértőt rendel ki ( 50 ezer körül amit Neked kell fizetni) vagy eseti szaktanácsadót (motorszerelő, motorosbolt stb. szintén a Te sarad csak kicsit kevesebb). Ha nincs igazad minden költséget meg kell fizess plusz a bírság.
2012. aug. 19. 09:45
 2/10 A kérdező kommentje:
és esetleg ha nekem van igazam és mégis elviszik?? akkor ki fizeti meg a költségeket??
2012. aug. 19. 10:00
 3/10 anonim ***** válasza:

A közlekedési rendőrök már régen nem hülyék mint azt sokan képzelik.

AZONNAL kiszúrja ha nagyobb a robogó 50cm3-nél,halomnyi különbség és azonosító van még a blokk számon kívül.

Pluszban megvádolnak csalással,okirat hamisítással - örülj ha börtön nélkül megúszod.

Olyanról még sosem hallottam,hogy a rendőr tévedett ez ügyben az ellenkezőjéről viszont már sokszor.

2012. aug. 19. 10:06
 4/10 anonim ***** válasza:
Ha Neked van igazad akkor minden felmerülő költséget az állam visel.
2012. aug. 19. 10:21
 5/10 A kérdező kommentje:
és ha gyári henger van rajta amibe ugye bele van ütve hogy 50ccm vagy 49ccm..és ha az van megfúrva??? és gyárilag is 50 es?? úgyis ki tudják szúrni ha nem száguldozok??
2012. aug. 19. 11:32
 6/10 anonim ***** válasza:

Egy robogó az robogó és azzal 40 km/h a megengedett maximális sebesség.

Erre bőven elég 50 cm3,minek 125? Hogy 2 literrel többet hörpöljön?

Ha meg száguldozni akarsz akkor ott a nagymoci és ne siettesd az idő múlását,10-20 év múlva visszasírod majd ezt a gondmentes korszakot és szeretnél újra 15 lenni ...

:o)

2012. aug. 19. 12:40
 7/10 A kérdező kommentje:
csak 70 ccm lenne és gyári henger tehát bele van ütve a 50ccm csak meg van fúrva de gyárilag is 50 es
2012. aug. 19. 14:30
 8/10 anonim ***** válasza:
A nagyvárosokban nagyjából le sem sz@rják szerintem, vidéken, meg a rendőr vagy cimbora, vagy ő is olyannal jár. Ha egy 50-esbe raksz 70-es hengerszettet, a kutya nem fog érte szólni ( nyilván ha mögötted megy a yard, azért ne 90-nel told a faluban...).
2012. aug. 19. 15:14
 9/10 A kérdező kommentje:

am nem robogó...nem tudom honnan szetted??!

de köszi mindenkinek még várom a válaszokat :)))

2012. aug. 19. 23:08
 10/10 anonim ***** válasza:
8. Az én endurom 90-el megy 50es Airsal hengerrel. Miről beszélünk? :D
2012. aug. 25. 09:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!