Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A benzin már képes megromlani...

A benzin már képes megromlani egy év alatt is (+1 kérdés)?

Figyelt kérdés

ELSŐ KÉRDÉS: A benzinnek --tapasztalatból mondom-- van egy szavatossági ideje, aminek lejártával már csak nagy nehezen tud meggyulladni (talán a különféle adalékanyagok is hibásak ebben), és nem is ég olyan hatékonysággal, mint a friss. Én eddig ezt cirka 5 évre tippeltem, ám most felmerült bennem a gyanú, hogy ez a jótállás egy évre csökkent le. Kinek van ilyen irányú tapasztalata??

MÁSIK KÉRDÉS: a benzin képes annyi vizet felszívni a levegőből hosszabb állás után, hogy az kiüljön a benzin aljára, és korrodációt okozzon az arra érzékeny fémalkatrészeken?... mert jelenleg nagyon úgy tűnik, hogy ezzel állok szemben. Itt is tapasztalatokat várok.

2012. aug. 11. 10:54
 1/4 anonim ***** válasza:

Sajnos a mai benzinek egy év alatt is bedöglenek, ezt én is tapasztaltam.

A benzin a vizet a levegőből nagy mennyiségben nem tudja felszívni, viszont bele lehet keverni ami aztán hosszabb állás után kiülepszik belőle és a tank alján összegyűlik.(vízzel szaporítják egyesek a benzint):-)))

2012. aug. 11. 11:15
 2/4 anonim ***** válasza:

Egy tél alatt átalakul a karburátorban ilyen zöld trutyivá,amit aztán keserves munkával lehet csak kipucolni belőle..

A tankból sosem eresztem le még hosszabb állás esetén sem,de rozsdának jele sincs...

2012. aug. 11. 11:16
 3/4 anonim ***** válasza:
A benzin szav ideje 3 honap(90 nap) amiota olompotlo adalek van benne. A vizpara lecsapodasa minden tankban normalis ahol nincs elszivas(szivotorki vakumot szoktak alkalmazni egy szuron keresztul, de van mas megoldas is). Vagyis a benzin konnyebb a viznel az leul az aljara es hat onnan szivaja(gravitacio eseten nyomja) a benzint a rendszerbe, vagy eppen vizet. Es a viz magaban tartalmaz oldott oxigent(a halak is lelegeznek es nem bontjak a vizet) vagyis onmagaban kepes oxidaciot okozni(rozsda a vas feluleten)
2012. aug. 11. 11:54
 4/4 anonim ***** válasza:
még jó, hogy műanyag tankom van XD
2012. aug. 11. 12:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!