Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért nem működik a simsonom...

Miért nem működik a simsonom szivató nélkül?

Figyelt kérdés

Örököltem nagyapámtól egy simson SB50 mopedet. Nem nagy szám tudom, de én azért poénból néha elpöfögnék vele pár kört. Viszont csak szivatóval tudom beindítani, és ha visszaengedem a szivatót akkor egyből leáll, gázadásara sem reagál. Szétszedtem a karburátort, kitakarítottam, vettem bele új tűszelepet. Szikra akkora hogy egy lovat agyonüt. Viszont iszonyatosan "beköpi" a gyertyát, eléggé olajos lesz, és nem tudom beindítani. Benzin elég régi lehet (pár éves) holnap megyek veszek bele újat.

Szerintetek az megoldja a gondom?

2012. aug. 10. 22:30
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Meg. Szinte már csak olaj van a tankban..
2012. aug. 10. 22:32
 2/16 anonim ***** válasza:

De ha friss keverékkel sem akar szivató nélkül működni, akkor megint eldugult a karbi.

Amúgy az S50-esek jók, csak ne akard átalakítani meg versenymotornak használni. Ha jól be van állítva és nem kínzod halálra, akkor a következő 20 évet még kibírja.

2012. aug. 10. 23:04
 3/16 A kérdező kommentje:
#2 na igen, ha versenymotorozni akarok akkor veszek egy honda CR250-et és kimegyek a pályára. Szerintem sem rossz, csak annyi a rossz benne hogy az ember folyton füst és benzin szagú :)
2012. aug. 11. 15:48
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Üdv a régi kétüteműek varázslatos világában! :D
2012. aug. 11. 19:08
 5/16 A kérdező kommentje:
Raktam bele friss új benzint, bekeverve ahogy kell, karbi szétszedve kitakarítva, gyertya kiszedve megtakarítva. Eredmény: Első rúgásra indul, de pöfög kettőt, és sajnos leáll. Attól fogva bárhogy rúgom, nem indul. Kiszedem a gyertyát, megtakarítom, utána ismét indul, de leáll... Tudtok tanácsot adni? Köszi.
2012. aug. 18. 17:09
 6/16 A kérdező kommentje:
Kaptam egy tippet, hogy a gyújtás oldali szimeringet cseréljem ki, mert fals levegőt szív. Na erre kíváncsi leszek. :-)
2012. aug. 18. 17:22
 7/16 anonim ***** válasza:
Marhaság,akkor pont hogy felpörög a motor.Jártam már így,hogy kiköpte a szimeringet...
2012. aug. 18. 17:24
 8/16 anonim ***** válasza:
Ha szivatóval megy csak,az az eldugult főfúvóka jele.
2012. aug. 18. 17:25
 9/16 A kérdező kommentje:
Lehet nem említettem, de azzal is leáll sajnos.
2012. aug. 18. 17:32
 10/16 A kérdező kommentje:
DE, megyek és kitakarítom a fő fúvókát.
2012. aug. 18. 17:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!