Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Most akkor mi van az m-es...

Most akkor mi van az m-es jogosítvánnyal?

Figyelt kérdés
2012. aug. 8. 19:47
 1/6 anonim ***** válasza:

Mi legyen vele?

Moped jogsi...

50ccm-ig

hajthatsz vele kapálógépet meg szekeret. Mit szeretnél még tudni róla?

2012. aug. 8. 20:19
 2/6 crx-es ***** válasza:
helló most én is érintet vagyok az ügybe ugyanis 1998.10 havába születtem ugy hogy elkezdem most mert hoszabitják 14röl 16ra és két évet kell várnod ha most 14 évesen meg csinálod és nem buksz meg akar jó de ha nem most akkor csak 16 évesen
2012. aug. 8. 20:47
 3/6 anonim ***** válasza:
Én úgy hallottam, hogy 17-re viszik fel, és aki januárig nem fejezi be, az elbukja, amit addig beleölt.
2012. aug. 8. 21:29
 4/6 anonim ***** válasza:

Ja 17 re felviszik, közben meg az AM, az A1, a B1 letehető 16 éves kortól! Ja persze, biztos sokan mennének M-es nemzeti kategóriára, ha van nemzetközi is egy évvel korábban! 17 éves kortól pedig ott a B, ami ugyanúgy jó segédmotorra! H*lyék a politikusok, de nem ennyire!

Miért egy buta újságíró hülyeségéből kell kiindulni!

A másik válaszolónak: Ahoz képest, hogy nov. 30-tól márc. 15-ig (hószünet) nincs motoros gyakorlati képzés, fura lenne végső határidőnek januári időpontot meghatározni nem?

Gondolkodni kellene, és kicsit olvasgatni, pl. a 326/2011-es rendeletet!

Nyugi, marad a 14 éves korhatár!

Járművezetésre jogosító okmányok kiadásának életkori és jártassági feltételei

a 2006/126/EK irányelvnek megfelelően 2013. január 19-től

I. Életkori feltételek

1. 14. életév az „M” kategóriába tartozó jármű vezetésére.

2. 16. életév az „AM” kategóriába tartozó jármű vezetésére

3. 16. életév a „T” és a „K” kategóriába tartozó jármű vezetésére.

4. 16. életév az „A1” és „B1” alkategóriába tartozó gépjármű vezetésére

5. 17. életév a „B” kategóriába tartozó gépjármű vezetésére.

6. 18. életév az „A2”, az „A” korlátozott, a „C1” és „BE” alkategóriába tartozó gépjármű vezetésére.

7. 20. életév

7.1. a „V” kategóriában és a „TR” kategóriában a jármű vezetésére,

7.2. az „A” kategóriába tartozó motorkerékpár vezetésére legalább kétéves „A2” kategóriás motorkerékpár vezetési gyakorlat esetében. A 21. életév betöltéséig az „A” kategóriás vezetői engedéllyel csak olyan motoros tricikli vezethető, melynek teljesítménye a 15 kW-ot nem haladja meg.

8. 21. életév a „C”, a „C+E”, a „D1” és a „D1+E” kategóriába (al-, kombinált kategóriába) tartozó gépjármű vezetésére.

9. 21. életév az „A” kategóriába tartozó, teljesítmény korlátozás nélküli motorkerékpár vezetésére.

10. 24. életév

10.1. a „D” és a „D+E” kategóriába tartozó jármű vezetésére,

10.2. az „A” kategóriába tartozó motorkerékpár vezetésére, előzetes motorkerékpár vezetési gyakorlat hiányában.

2012. aug. 8. 23:51
 5/6 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat.igen az életkorra gondoltam bocsi.de akkor kinek lehet hinni?
2012. aug. 9. 08:31
 6/6 Jr.FN.19770330 válasza:

Azóta módosultak a feltételek:

I. Életkori feltételek

1. 14. életév az „M” kategóriába tartozó jármű vezetésére.

2. 14. életév az „AM” kategóriába tartozó jármű vezetésére (Azzal a kitétellel, hogy külföldön 16 éves koról vezethetsz)

Az erre utaló módosítás az 5/2013. (I. 16.) Korm. rendelet szövegében jelent meg.

2013. jún. 16. 10:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!