50 cm3-s motort vezethetek "B" kategóriás jogosítvánnyal vagy kell valamilyen külön vizsga?
Figyelt kérdés
Több mint 15 éve van "B" kat. jogsim. Eddig személyautót vezettem, most jött el az ideje, hogy vennék egy 50 cm3-s robogót. Nem tudom, hogy álljak neki. Kinéztem egy használt motort, de nem tudom, milyen papírok szükségesek egy ekkora motorhoz, persze az adásvételin kívül. Kell rá rendszám, forgalmi, kötelező biztosítás stb.? Ha valaki otthon van a dologban, leírná nekem, hogy is működik? Előre is köszönöm a segítséget!2012. júl. 8. 18:22
1/5 anonim válasza:
Igen, vezethetsz segédmotorkerékpárt.
Csak egy adás-vételi szerződés az összes papírja a gépnek.
Aztán vétel után kötsz rá egy kötelező felelősség biztosítást.
Ennyi.
2/5 anonim válasza:
"B" kategóriás jogosítvánnyal max 50cm3-is robogót lehet vezetni rendszám, forgalmi,nem kell rá , csak mindig legyen nálad a kötelező biztosításról szóló befizettet csekk, a jogosítvány , és az adás-vételi szerződés .
3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors válaszokat. Sokat segítettetek! :)
2012. júl. 8. 19:55
4/5 anonim válasza:
Egyet árulj el: a jogsidat libáért vetted?
Vagy ha már nem emlékszel (bár én 25 év után is emlékszem a tanultakra), akkor miért nem nézed meg a jogsid hátoldalát, hogy vajon mi is van ráírva? Ugyanis a B mellé automatikusan beírják a T, M, K kategóriákat!
Ni csak:
5/5 A kérdező kommentje:
Azért köszönöm az utolsó válaszolónak is...
2012. júl. 10. 15:10
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!