Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hány ütemű a dízel motor?...

Hány ütemű a dízel motor? Mivel hogy nincs benne gyűjtógyertya.

Figyelt kérdés
2012. aug. 1. 18:49
 1/4 anonim ***** válasza:
Az autókban 4, de ltezik kétütemű is.
2012. aug. 1. 19:01
 2/4 anonim ***** válasza:

Benzinesben sem gyújtógyertya a harmadik ütem, hanem munkavégzés/terjeszkedés meg a tökömtuggya hány névvel illették már eme munkafolyamatot.

Régebben a mozdonyokban voltak kétütemű dízelmotorok. ( asszem az M62-es Kolomna motorja, valami átalakított tengeralattjáró motor, akkor lehet, hogy hajókban is volt/van).

2012. aug. 1. 19:32
 3/4 anonim ***** válasza:
Van 4 ütemű és 2 ütemű is. 2 ütemű dízel például a TZ4K kerti kis traktorok. A két ütem vagy 4 ütem nem a gyujtógyertyától függ. A két ütemű abban különbözik a négyütemű motortól, hogy mindössze két ütem (egy motorfordulat) alatt hajtja végre azt a ciklust, amit a négyütemű motor két fordulat alatt!
2012. aug. 1. 21:41
 4/4 anonim ***** válasza:
a gyujtógyertyának nincs köze az ütemek számához, az csak az üzemanyag meggyulladásához van köze. Ugyanúgy van 2, és 4 ütemű benzines, és dízel motor is, de 2 ütemű dízelmotorral nem nagyon találkozhatsz, mert azokat nagy méretben mozdonyokban, hajókban használják. A személyautók teherautók dízelmotorjai 4 üteműek, benzinesben pedig ugye a trabant wartburg, és motorkerékpárok vannak leginkább, mint 2 üteműek, (kisebb gyorsasági, cross és enduro motorok, meg a stihl fűrész fűkasza és társai:D)
2012. aug. 1. 22:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!