Mennyit fogyaszt az 1.6-os benzines és az 1.7-es dízel Astra (H) motor?
Akár csak egymáshoz képest...
Melyik gazdaságosabb és mennyivel?
A margarinban is rákkeltő az e330, a light kólában és a cukormentes rágóban pedig az aszpartám is rákkeltő.
Amíg nem iszod meg a gázolajat, nem sok bajod lesz tőle.
2-3 liter?! Ez biztos? Mert az elég nagy különbség! Ezek szerint a dízel beéri 5 liter alatt?
A gazdaságosságot pont azért kérdeztem, mert mindennel együtt, azaz a szervizköltséggel érdekelne.
Rákkeltőnek rákkeltő, ezt eddig is tudtam. (Munkahelyemen többek között ezt is mérjük.) De nem új autóról van szó, tehát nem viszek be újabb terhelést a levegőbe. Másrészt amíg látom, hogy minden nap mi jön ki egy-egy 20 éves Ikarusból, addig nem érdekel.
Elnéztem.
A népítéletet böngészve: [link] kb. 1 - 1,5 fogyasztás különbség van a két motor között.
Való igaz, hogy ha használtan veszed, akkor nem szennyezed pluszban a környezetet, de ennek a füstjét konkrétan te fogod szívni :)
Jó választás. Nekem a téli fogyasztás szokott ennyi (6,5 liter) lenni, fele-fele arányban város és autópálya. Nyáron 5,5 liter simán elég. Ha csak autópályán megyek (haza, ezer Km-ről), és nagyobb (140-és afelett) tempóban, akkor 7,5-7,8 litert szürcsöl, 120-nál kereken 6-ot, ha viszont kibírom, hogy csak konstant 100-zal menjek, akkor 5 alatt fogyaszt (az abszolút rekordom 4,34 liter, 960 kilométeren át nagyon pontosan mérve! 4,6- 4,7 literes is sokszor sikerült már). És ez nem Astra, hanem 180 centi magas, és kis híján 1400 kilós Combo, 101 Le, 1,7 Cdti (Z17DTH Isuzu -ahogy a tiéd is).
Úgyhogy szerintem a 6,5-ből még tudsz majd lefaragni bőven.
Köszi.
Autópályán végig 130-cal jövök tempomattal. Így fogyaszt legújabb mérésem szerint olyan 6-6,1-et. (Sajnos a számláló eléggé alulméri. Ez a teletanktól teletankig módszerrel ennyi.) Igaz ez téli időben volt eddig. De nyáron a klíma fogja kicsit megdobni, nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!