Jogos a pénzbüntetés abban az esetben ha az autómon van sport kipufogó, sportkormány, de nincs bizonylat róluk? Mert ez volt az indok, és ma nyeltem be 15 ezer ft büntetést.
Én megértem a srácot, mert a szerelem az szerelem, nekem is ilyen régi szarjaim vannak csak feleannyi kerékkel, DE:
Örülj, hogy nem kaparták le a műszaki érvényességi matricádat... Gondolom más is át van alakítva, csak nem nézték tovább. 15 ezer nem sok, lehetne az több is.
A kocsit ettől nem kell eladni, de választanod kell: vagy kiszórsz minden papír nélküli átalakított cuccot és teszel a helyükre eredeti (-hez hasonlító) holmikat, vagy - ha fontos hogy ne legyen gyári - akkor is kiszórod a cuccokat, és beszerelsz olyat amiről van műbizonylat és hivatalosan átalakíttatod (bejegyezteted a forgalmiba az alaktrészeket, úgy ahogy azt az NKH elvárja).
Utólag műbizonylatot beszerezni szinte lehetetlen, főleg ha valami házigyártmányról van szó. Egy ilyen alkatrész bevizsgálása komoly pénz (ha jól emlékszem 6 számjegyű, de szerencsére csak 1-essel kezdődik), szóval a gyártók komolyan fizetnek a hatóságnak, hogy aztán műbizonylatot adhassanak a termékükhöz. A sufnicuccok, innen-onnan (racing-bazár, vatera, hétvégi bolhapiac, bontás) összeszedett holmik gyártói ilyen kiadásokba nem verik magukat, csak megcsinálják valahogy, eladják oszt jónapot.. Vagy ha volt is, rég elveszett az a papír (mert tipikus hozzáállás, hogy "úgyis megkenek mindenkit, ki fog a papírral b@sz@k0dni").
Aki meg beépíti szívjon csak vele.
Nem kell minden a gyáritól eltérő átalakításra műbizonylat.
pl. a tetőkárpitra, hangrendszerre, üléshuzatra stb... nem kell.
De a kormányra pl. kell.
Erről biztos van valami lista.
A trabant meg háát.......... no comment
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!