Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 60"-70"-es autókba turbó?

60"-70"-es autókba turbó?

Figyelt kérdés
bele lehet rakni egy turbót pl egy 69-es camaroba csak mert nézegetttem őket és ilyen korú kocsikba nem láttam még . mása a motor felépítése?? vagy teljesen értelmetlen?? nem nagyon értek ezekhez ://

2012. júl. 28. 17:37
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Nem sok értelme van. Egyszerűbb egy motorcsere.

Amcsiknál ezek olcsó ócska autóknak számítanak mint nálunk a lada vagy a régi e30 bmw és ezért tuningolják utcai versenyekre ezeket a számunkra ritka autókat. De az usában bemész bármelyik bontóba és kapsz hozzá bármit ha gond van a kocsival. Itt nem. És egy turbósítás nagy munka egy nem turbós autónál. Sok meghibásoási lehetőség és probléma adódhat. Honnan a viharból szereznél hozzá alkatrészeket? Amúgy az Usába a régi izomautókhoz nem szoktak turbót rakni. Ott a Kompresszor (supercherger) jött divatba valamiért. Lényegében az is turbó csak nem kipufogógáz hajtja hanem ékszíj.

2012. júl. 29. 01:15
 12/13 A kérdező kommentje:
nem is tudtam hogy a supercharger ezt jelenti :// köszönöm a válaszokat
2012. júl. 31. 22:35
 13/13 anonim ***** válasza:

A "supercharger" a feltöltő általános neve. A "super" latin "túl", "tovább" és a "charger", azaz "töltő" angol szavakból.

Ezen belül van a kompresszor és a turbo (helyesebben turbofeltöltő). :)

2012. aug. 1. 00:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!