Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Autóbalesetem történt ebből...

Imiike kérdése:

Autóbalesetem történt ebből milyen bajok lehetnek?

Figyelt kérdés
történt egy autó balestem. úgy kezdődött az egész hogy pár haverom hívott engem valamerre csavarogni. vettünk 4 liter bort és meg is ittuk 3-an az egyik barátomnak az volt az ötlete hogy kössük el a szülei kocsiját...el is kötöttük mentünk a faluba kocsival esett az eső csúszott az út és egy 180 fokos kanyart nem tudtunk bevenni nekimentünk egy betonoszlopnak...jött a rendőr és a mentő a rendőrök kihallgattak minket hogy hogy történt a dolog ki vezetett és szondázták is.hála istennek nem én vezettem hanem a haverom akinek a szüleié a kocsi. engem meg fejlelentettek a szülei mert hogy én segitettem a haveromnak elkötni a kocsit. és az lenne a kérdésem hogy ezért mit kaphatok? 16 éves vagyok a haverom is 16 aki vezette az autót jogositvány nincs. kérlek írjatok mit kaphatok ezért??? :((
2012. júl. 27. 22:42
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
eddig értek mindent. de azt mire érted hogy ha nem volt casco akkor a szülők perelhetik egymást?
2012. júl. 27. 23:42
 12/23 anonim ***** válasza:
Arra érti, hogy ha az oszlopot kiütöttétek, akkor a kocsi is tört, és ha nincs casco a kocsin, akkor a sima biztosítás nem fizet a kárból semennyit. Ilyenkor vagy megegyezés van , vagy perelés.
2012. júl. 28. 00:04
 13/23 anonim ***** válasza:
Van bizonyiték, hogy te segitettél elkötni az autót? Figyelmeztetlek az is elég, ha a haverod bemárt. Úgyhogy imádkozz h vagytok e olyan jóban. Ha igen, akkor bizonyiték hiányában ejtik a vádat, mert azért mégiscsak a főBarom a haverod volt, aki kocsit lop a saját szüleitől. Jó h a házukat nem gyújtottátok fel. Ha már ittatok, ne adjátok már alább... Komolyra forditva te hivatalosan csak utas voltál az autóban, azt meg nem vonják felelősségre. Mellesleg megjegyzem én is, hogy sok eszetek van. De ha ez vigasztal, másfél éve nekem is sikerült rábeszélnem egy barátomat, hogy kössük el a szülei autóját és száguldozzunk kicsit vidéken. Hát az lett a vége h majdnem borultunk. Driftelés közben padka és kidöntöttünk egy táblát is. Szét lett cseszve a kocsi futóműve és kapott az oldala, a lökháritója is. Azon kivül h utálnak a szülei, nem lett belőle más bajom.
2012. júl. 28. 01:24
 14/23 anonim ***** válasza:
Én nem mondom hogy ejnye-bejnye meg nem kellett volna ám, mert én is ennyi idősen hasonlóan cselekedtem. Csak mi nem szülők autóját hanem idegenekét kötöttük el, bár baleset nem volt.. Másodrendű vádlottként két év próbaidőt kaptam, ami azt jelenti, hogy havonta egyszer meg kellett jelennem egy hölgyeménynél, aki megkérdezte hogy: Minden rendbe? Suliba mi újság? Plusz osztályfőnököm véleményét is kikérte viselkedésemről. Azóta megbántam, de már nyoma sincs az életembe ennek. Most egy csokit se bírnék ellopni, vagy a szomszéd fájáról egy gyümölcsöt.. Szóval olyan nagy baj nem lehet szerintem ebből. Feltéve ha első, és nem volt más rendőrségi ügyed.
2012. júl. 28. 01:30
 15/23 A kérdező kommentje:
nem kell bizonyíték hozzá én úgy gondolom. mert amikor összetört az autó a rendőrség kijött és volt egy kihallgatás még a helyszinen és elmondtam hogy segítettem kitolni az autót. ja bizonyítékot nem hiszem hogy találnának mert esett az eső. és ilyenkor felesleges is bizonyitékot keresni ha már elmondtam hogy segítettem nem?
2012. júl. 28. 02:17
 16/23 anonim ***** válasza:

No akkor tiszta vizet a pohárba!

Néhány kulcsmondat:

"20. § (1) Tettes az, aki a bűncselekmény törvényi tényállását megvalósítja.

(2)16 Közvetett tettes az, aki a szándékos bűncselekmény törvényi tényállását e cselekményért gyermekkor, kóros elmeállapot, kényszer, fenyegetés miatt nem büntethető vagy tévedésben levő személy felhasználásával valósítja meg.

(3)17 Társtettesek azok, akik a szándékos bűncselekmény törvényi tényállását, egymás tevékenységéről tudva, közösen valósítják meg."

A fentiek szerint te tettestárs vagy a szabálysértésben, ezért ugyanaz vonatkozik rád, mint az elkövetőre!

"Tulajdon elleni (20.000,- Ft-ot meg nem haladó szabálysértési értékhatárra elkövetett lopás, sikkasztás, jogtalan elsajátítás, orgazdaság, bankkártyával visszélés, csalás, szándékos rongálás, jármű önkényes elvétele) szabálysértés miatt eljárásnak csak magánindítványra van helye, ha a sértett az elkövető hozzátartozója.

Előterjesztési határidő: az elkövetéstől számított 30 nap."

Tehát ha a szülők 30 napig nem tesznek magánindítványt a jármű önkényes elvétele miatt, akkor megúsztad!

A büntetési tétel magánindítvány esetében:

(2) „Aki idegen nem gépi meghajtású járművet mástól azért vesz el, hogy jogtalanul használja, harmincezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható."

No eddig a jármű önkényes elvétele. A baleset okozásáért pedig már a sofőr felel! Ha nem volt személyi sérülés, akkor megússzátok annyival, hogy a barátod bizonyára kap valami rendes büntetést a szüleitől, mert erre a káresetre még a Casco se fog fizetni, téged meg utálni fognak a szülők!

Nagyjából ennyi!

2012. júl. 28. 07:56
 17/23 anonim ***** válasza:
0%

"kaptam e miatt már eleget."

Ha eleget kaptál volna, most nem a gyíkponthun csevegnél.

2012. júl. 28. 09:16
 18/23 anonim ***** válasza:
Jah amúgy bár nekem is volt hasonló baromságom, azért irtam h sok eszetek van, mivel mi nem ittunk, a sofőrnek volt jogsija. Ti meg ittatok! Még a sofőr is és jogsi sem volt. Egyébként ha nincs különösebb bizonyiték, akkor nem tehetnek ellened semmit. Az okos sofőr is a legtöbb amit kap, az valamennyi eltiltás a veetéstől. Mivel nem hiszem, hogy a szülők feljelentenék a hülye fiúkat.
2012. júl. 28. 11:17
 19/23 anonim ***** válasza:
Ez az a sztori, amikor a sofőrspanod visszament a házba aludni? Az komoly...
2012. júl. 28. 11:41
 20/23 anonim ***** válasza:
Te jó ég, ennyien kötik el más autóját és baromkodnak más tulajdonával úgy, hogy még kár is keletkezik benne? Nem vagyok egy idős ember, 20 éves vagyok. De nekem eszembe se jutott soha az életemben hogy lenyúljam a szüleim vagy más autóját.
2012. júl. 28. 13:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!