Lehet utas az a személy motoron aki ivott?
Valaki belinkelné a jogszabályt, amiben le van írva, hogy az utasnak nem szabad innia?
Mert én valahogy sehol sem találom!
:D
Ami van:
1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet
Személyszállítás
46. § (3) Motorkerékpár pótülésén csak egy, a saját biztonságára ügyelni képes személyt szabad szállítani, akinek a lába a lábtartót eléri.
Valahogy nincs leírva a zéró tolerancia, és akkor ki dönti el, hogy az utas hány sör-vodka után nem tud már a saját biztonságára ügyelni?
XD
Az első 5 választ adó két (gyanítom jogsi nélküli) delikvens kezdhet linkelgetni!
előzőnek.
kresztanfolyam tudod. ez kell a jogosítványhoz! gondolom te a józsefvárosi piacon szerezted. vagy esetleg tévedek?
"előzőnek.
kresztanfolyam tudod. ez kell a jogosítványhoz! gondolom te a józsefvárosi piacon szerezted. vagy esetleg tévedek?"
Ja, amikor levizsgáztam (1986) még nem is volt józsefvárosi piac, de lehet hogy te sem!
Én idéztem a jogszabályból, aminek a közismert neve KRESZ, bár ez úgy látom nem tűnt fel!
Még mindig várom a linket, vagy a paragrafust, amiben le van írva, hogy a motor utasa nem fogyaszthat alkoholt! Nem lesz ugye?
Csak kamuzol itt össze-vissza, nem véletlen az az 56%!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!