Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hol tudom megnézni a váltóolajat?

Hol tudom megnézni a váltóolajat?

Figyelt kérdés
Opel Corsa B 1999 évjárat. Mennyi a megfelelő mennyiség?

2012. júl. 23. 05:36
 1/2 smitwesson ***** válasza:
Van a váltó oldalán egy ugynevezett nívócsavar. Ez egy jó nagy fejü ámde kicsi vagyis rövid csavar.Na oot tudod megnézni, hogy mennyi van benne. Kitekered, beledugsz valamit, én inbuszkulcsot szoktam és megnézed, hogy a nyíláshoz képest lefele, hol van az olajszint. Nyílástól számítva 1-2mm eltérés nem okoz gondot. Ha több van benne, eggyértelműen kifolyik. Ha pedig olajcserére vetemedsz, akkor alul kitekered, megvárod mig lefolyik, betekered a leeresztőt, kitekered a nívót ésw addig öntöd amig ki nem folyik. Betekered. letörlöd mindenhonnan azt a büdös olajat. Mehetsz!!
2012. júl. 23. 07:56
 2/2 pagan ***** válasza:
így van,de ha nincs gond vele ne piszkáld,a váltóolajat nem szokták cserélni,túléli az autót jobb esetben
2012. júl. 23. 09:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!