Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Biobenzin használata?

Biobenzin használata?

Figyelt kérdés
Lehet egy hétköznapi benzines autót üzemeltetni biobenzinnel? Vagy direkt erre a célra kifejlesztettek egy különleges alkoholüzemű motort?

#biobenzin
2012. júl. 20. 23:02
 1/9 anonim ***** válasza:

Ha biobenzin alatt a biogázból szintetizált benzinre gondolsz, akkor azzal minden további nélkül lehet üzemeltetni a benzinmotort. Ha a bioetanolra, akkor kellene bizonyos átalakítások. Dúsabb keverékre kell hangolni a keverékképzést, lehet, hogy az előgyújtáson is módosítani kell. Illetve néhány esetben bizonyos műanyag- és gumialkatrészeket ki kell cserélni, mert a bioetanol sok olyan dolgot old, amit a benzin "békén hagy".

(vagyis tudnád üzemeltetni biobenzinnel és bioetanollal is az RX-8-at)

2012. júl. 20. 23:07
 2/9 anonim ***** válasza:

Etanolra gondol szerintem.

A tiszta használathoz némi átalakítás kell a keverékképzésnél, régebbi gépeknél kicsit emelni kell az üzemanyagnyomást (pl ezres Swift alátét "mod"). Nem nagy történet, pár ezer egy szett.

Ha fele-fele arányban használnád akkor semmiféle problémát nem okoz általában, ki kell próbálni.

Az "etanol megeszi az üzemanyagrendszert" című történet pedig rémhír, nem eszi meg, csak feloldja az összes lerakódott szennyeződést, úgyhogy 500km-es használat után illik előadni egy benzinszűrő-cserét.

2012. júl. 20. 23:31
 3/9 anonim ***** válasza:
Jaja, benzinszűrőt berakja retekkel, de az sem egy kibírhatatlan pénz.
2012. júl. 20. 23:47
 4/9 anonim ***** válasza:

Előttem úgy látom leírtak mindent.

Még annyival egészíteném ki hogy régi autóknál okozhat dugulást is, ha beletankolod aztán csak hajtod.

Hallottam már olyanról hogy a benzinszűrő úgy tele ment dzsuvával hogy a kocsi megállt, az autópályán XD

(persze ha ilyet tankolsz, és időben cserélsz szűrőt nem lehet gond.)

Amúgy néha nem árt ha tankolsz ilyet, főleg régi autóba.

Üzemanyag rendszert szépen ki lehet vele pucolni.

2012. júl. 21. 00:17
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaikat, válaszotokat! Első válaszoló egy gondolatolvasó :D, pont az rx8 miatt kérdeztem. :D
2012. júl. 22. 16:31
 6/9 anonim ***** válasza:
Azt viszont ne vegyél. Nem ér annyit mint a ráfordított összeg, a vételár+az első motorgenerál-átalakítás árából tudsz venni pl egy E46-os M3-at már.
2012. júl. 22. 18:01
 7/9 A kérdező kommentje:

Hmmm M3 :D az is harap ám :D

De nállam az rx8 viszi a pálmát, gondolkodtam h veszek egyet motor nélkül, v motorhibásan de más minden újszerű... állapotban, olvasgattam a neten, olcsó pénzért be lehet szerezni sr20det motort, vagy pl egy evo 7 300le-s motort...

és beletenném

2012. júl. 22. 20:12
 8/9 A kérdező kommentje:
2012. júl. 22. 20:19
 9/9 anonim ***** válasza:

Persze, csak azt itthon biztosqrvaisten hogy nem fogod lepapíroztatni.

Pluszban vége is lesz a jó úttartásnak és a könnyű kezelhetőségnek, eltolódik a súlypont, és sokkal szarabb gép lesz belőle. Sokkal nehezebb egy sor4 is mint a Renesis, nemhogy egy V8.

2012. júl. 22. 20:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!