Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Melyik a tompított fényszóró,...

Melyik a tompított fényszóró, távolsági-, menetjelző lámpa?

Figyelt kérdés
nem vagyok ezekkel tisztában, kresz vizsga előtt állok. a távolsági az tudom az a vakító amit nem lehet felkapcsolni, ha velünk szemben jönnek. de az amit állandóan fel kell kapcsolni az melyik? és azt lakott területen belül is fel kell vagy csak lakott területen kívül?
2009. júl. 14. 19:58
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
jól írtad csak kanyarodáshoz lehet igénybe venni a buszsávot,kivéve a taxit mert az folyamatosan használhatja.ha nem vagy tisztában még valamivel nyugodtan kérdezz akár priváton is,szívesen segítek ha tudok.
2009. júl. 15. 16:31
 12/16 anonim ***** válasza:
Buszsávban csak busz, taxi (ha utast szállít), halottaskocsi, figyelmeztető/megkülönböztető jelzést használó jármű illetve jobbra kanyarodásra felkészülő járművek közlekedhetnek.
2009. júl. 15. 18:04
 13/16 A kérdező kommentje:
A tanfolyamon meg ugy mondták, mikor vettük a táblákat, hogy ha a BUSZ feliratú rész világít, akkor azok mehetnek akik a Busz sávban vannak...
2009. júl. 15. 19:14
 14/16 anonim ***** válasza:
Ez így van. De te nem lehetsz a buszsávban sima személyautóval, csak ha jobbra akarsz kanyarodni.
2009. júl. 15. 20:27
 15/16 A kérdező kommentje:
ahan, értem köszönöm szépen. Majd még értetlenkedem, ha valami nem tiszta :D
2009. júl. 16. 06:44
 16/16 anonim ***** válasza:
A helyzetjelző lakott területen este, ha nincs a helyszínen közvilágítás, kötelező mert a kresz szerint ha van akkor a jármüvezetőknek számítania kell világítás nélkül várakozó autókra (én felkapcsolnám amúgy is, az nem szabálysértés). A tompított lakott területen kívül kötelező, belül ha a látási viszonyok indokolják (erős köd, sűrű hóesés, eső). A távolsági fényszóró=(reflektor) ha nem zavarjuk a szembejövőt, pl. egy vasúti jármüvet sem.
2009. júl. 17. 00:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!