Szerintetek megéri plusz 20ezer a másik jogsiért?
Pl itt olvastam róla: 1szamuati.extra.hu autósiskola oldalán:"A1 könnyített Kategória”
B kategóriás jogositvánnyal rendelkezőknek könnyitett képzési forma.
3 óra elmélet 10.000 Ft.- + kresz vizsga: 4.600 Ft.-
+1 óra rutin gyakorlás. 1 óra forgalmi gyakorlat 7.500 Ft.- + vizsga: 11.000 Ft.-
A125-ös jogsi nincs, ahogy B125-ös sem. A B125 a tanfolyam neve, aminek a végén egy A1-es jogsit fogsz kapni, amivel maximum 125 köbcentis és 1kW (15lóerő) teljesítményű gépet vezethetsz.
A pár plusz óra ahogy a #2-es kolléga is írta legalább 10-15 lesz alsó hangon, az alapképzés nem lesz elég 0 gyakorlattal.
Egyébként mivel 26 vagy, és komolyan akarsz motorozni, én inkább mondanám az A-s jogsit, teljesen felesleges végigmenni az összes kategórián.
Igaz az húzósabb összeg, de ugyanúgy nulláról indulsz, akkor pedig mindegy, és korlátozás nélkül bármilyen motort vezethetsz később.
Mondjuk nekem elég lenne a kismotor,mert már anyuka vagyok s arra hogy elszaladjak a Tescoba egyedül pl arra jó lenne. S mivel elég kis gizda vagyok(50kg) igy nem is kellene több "nagymotor".Nagyon jó ismerősöm apukája igy halt meg,hogy nagy 6millás mocival ment és balesetet szenvedett.
Ilyen esetben mennyi lenne a pótóra/a 2 órn felüli összeg?
Ha van hozzá érzéked akkor menni fog az pár pótórából is.
Szóval elkezded a B125-öt, aztán ott az alap szám mellett veszel még pár pótórát is.
(én Ak-t csináltam, előtte nem ültem motoron, 5 órát mentem rutinpályán, + a vizsga :))
Vagy a másik lehetőség:
Megcsinálod a B-s jogsit. Aztán megkérsz valami ismerőst akinek van kismotorja(lehetőleg váltós, de egy robogó is jobb mint a semmi) hogy hagy gyakorolj vele. Utána a 125-ös már sokkal könnyebb lesz.
Meg arra készülj hogy oktatáson kötelező védőfelszerelés:
Sisak szemüveggel vagy plexivel, protektoros kabát(vagy kabát+ könyök, váll és gerincvédő) protektoros nadrág(vagy hosszúnadrág+ térdvédő) protektoros kesztyű és hosszú szárú, zárt lábbeli.
Ha ezeket nem tudod kölcsön kérni senkitől akkor ez is lesz jópár1000 ft.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!