Magyar rendszámon hogy hogy nem jelzik a megyéket?
Úgy értem : Horvátországban, Ausztriában, Romániában, Szerbiában, Németországban stb a rendszám tartalmazza azt is, hogy az illető melyik megyében, vagy régióban vette a kocsiját, vagy hogy hol lakik.
pl Horváto.ban : RI = Rijeka megye, ZG = Zágráb megye
Romániában : B = Bukarest, CV = Covasna (Kovászna) megye stb
Német/Osztrák kocsikon meg a kis címer is ott van alatta a régió nevével.
Magyarországon hogy hogy nem jelzik ki a rendszámon a megyéket? (vagy esetleg a régiókat)
Terveznek ilyen módosítást, ha jól tudom. Viszont arra számítani kell, hogy ennek kapcsán is fognak majd emelni a rendszámozás díjain.
De különben Magyarország kis ország, a közig. szerveknek meg nem nagyon volt eddig ilyen beruházásra kerete és nem is volt túl indokolt.
Hát de a magyar megyék is akkorák mint a román megyék kb, meg azért az úthálózat sem kesze-kusza itt.
De akkor pl Horvátország vagy Ausztria. Mind2 kisebb mint Mo., Ausztriának van össz-vissz 9 tartománya, mégis kijelzik őket. Horvátország szintén (ha jól tudom) megyékre oszlik, mégis kijelzik őket.
Holott mind2 ország kisebb mint Magyarország.
mert szerintem teljesen felesleges.
akkor látom csak értelmét ha már kezdenénk kifogyni a rendszámokból. mert úgy pl. lehetne több autón ugyan az a rendszám (vagy rosszul gondolom?)
pl: Zala abc-123 Fejér abc-123
Romániá nagy területű, ott feltűnő lehet, hogy valaki az ország keleti részéből mit csinál a Fekete tenger partján.
vagyis a nyugati részéből :D
Azért mert a mostani jelölés is a célnak tökéletesen megfelel.
Miért módosítanánk azt ami már egyszer bevált?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!