Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Magyar rendszámon hogy hogy...

Magyar rendszámon hogy hogy nem jelzik a megyéket?

Figyelt kérdés

Úgy értem : Horvátországban, Ausztriában, Romániában, Szerbiában, Németországban stb a rendszám tartalmazza azt is, hogy az illető melyik megyében, vagy régióban vette a kocsiját, vagy hogy hol lakik.

pl Horváto.ban : RI = Rijeka megye, ZG = Zágráb megye

Romániában : B = Bukarest, CV = Covasna (Kovászna) megye stb

Német/Osztrák kocsikon meg a kis címer is ott van alatta a régió nevével.

Magyarországon hogy hogy nem jelzik ki a rendszámon a megyéket? (vagy esetleg a régiókat)

2012. júl. 13. 18:54
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
74%
mert semmi értelme
2012. júl. 13. 19:06
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Terveznek ilyen módosítást, ha jól tudom. Viszont arra számítani kell, hogy ennek kapcsán is fognak majd emelni a rendszámozás díjain.

De különben Magyarország kis ország, a közig. szerveknek meg nem nagyon volt eddig ilyen beruházásra kerete és nem is volt túl indokolt.

2012. júl. 13. 19:09
 3/12 A kérdező kommentje:
De akkor pl Romániában, Ausztriában (ahol sokkal kevesebb a tartomány, mint itt a megye) vagy Horvátországban hogy hogy be van vezetve?
2012. júl. 13. 19:16
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
az új rendszer már ilyen lesz
2012. júl. 13. 19:17
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Romániá nagy területű, ott feltűnő lehet, hogy valaki az ország keleti részéből mit csinál a Fekete tenger partján - ez a rendszámos jelölés elsősorban a közúti igazoltatásnál jön jól és/vagy kamerás úton történő könnyebb azonosításra szolgál. A megyék mérete és az úthálózat kesze-kuszasága miatt eddig nem volt sok értelme egy ilyen változásnak.
2012. júl. 13. 19:20
 6/12 A kérdező kommentje:

Hát de a magyar megyék is akkorák mint a román megyék kb, meg azért az úthálózat sem kesze-kusza itt.

De akkor pl Horvátország vagy Ausztria. Mind2 kisebb mint Mo., Ausztriának van össz-vissz 9 tartománya, mégis kijelzik őket. Horvátország szintén (ha jól tudom) megyékre oszlik, mégis kijelzik őket.

Holott mind2 ország kisebb mint Magyarország.

2012. júl. 13. 19:36
 7/12 anonim ***** válasza:
24%

mert szerintem teljesen felesleges.

akkor látom csak értelmét ha már kezdenénk kifogyni a rendszámokból. mert úgy pl. lehetne több autón ugyan az a rendszám (vagy rosszul gondolom?)

pl: Zala abc-123 Fejér abc-123

2012. júl. 13. 20:00
 8/12 anonim ***** válasza:

Romániá nagy területű, ott feltűnő lehet, hogy valaki az ország keleti részéből mit csinál a Fekete tenger partján.

vagyis a nyugati részéből :D

2012. júl. 13. 20:31
 9/12 anonim ***** válasza:
Ez mért lenne jó? Én nem sok értelmét látnám. A jelenlegi általános rendszám is egyértelműen beazonosít egy autót. A rendszám pedig erre való. Vagyis a célnak így is tökéletesen megfelel.
2012. júl. 14. 08:16
 10/12 anonim ***** válasza:
38%

Azért mert a mostani jelölés is a célnak tökéletesen megfelel.

Miért módosítanánk azt ami már egyszer bevált?

2012. júl. 14. 13:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!