Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Azt hallottam hogy tudsz...

Azt hallottam hogy tudsz kérni egy papirt valahol amivel tudsz vezetni 16éves kortol ha melletted ül egy jogositvánnyal rendelkezö! Ez igaz?

Figyelt kérdés
Ha igaz akkor hol tudok olyan papirt kérni és mit kell érte csinàlnom? Kresz vizsgàt eü vagy ilyeneket?
2012. júl. 12. 08:28
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Jól hallottad létezik ilyen, de nem 16, hanem 16,5 éves kortól!

Sikeres kresz- és elsősegély vizsgát követően vezethetsz jogosítvánnyal rendelkező mellett!

Ezt az embert nevezik gépjármű oktatónak!

:D

2012. júl. 12. 08:32
 2/10 A kérdező kommentje:
és apàm is lehet Gépjàrmü oktato? :D:D:D Màrmint értsd jol tehàt ha van kreszem és Eüm akkor bàrki mellett aki 18elmulott vezethetek? (éS van jogsija) ?
2012. júl. 12. 08:40
 3/10 anonim ***** válasza:
régen voltak hivatásos sofőrök, nagy apám pl az volt, és apám mellette tanult meg vezetni és meg is kapta a jogosítványát. de ma csak oktató mellet vezethetsz hivatalosan amíg nincs jogsid, de oda is kell ilyen kis könyv, ahol könyvelik hogy mikor mettől meddig milyen oktatás volt (alap vagy közút vmi ilyesmi). várj egy évet aztán lerakhatod
2012. júl. 12. 08:43
 4/10 A kérdező kommentje:
:( Ez rossz hir akkor tovàbbra is jogsi nélkül kell vezetnem :(
2012. júl. 12. 08:46
 5/10 anonim ***** válasza:
74%
ez esetben viszont remélem elkap egy rendőr és eltilt a vezetéstől, + még a kresz/jogsi lerakásától is
2012. júl. 12. 09:04
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszi! :) DE azéRt hülye én se vagyok! :)
2012. júl. 12. 09:12
 7/10 anonim ***** válasza:

Csak oktató mellett, és csak olyan gépjárműben, ahol a pedálok az oktató oldalán meg vannak ismételve, hogy be tudjon avatkozni, ha te nem teszed. Bár te ülsz a volánnál, hivatalosan a gépjármű vezetőjének az oktató minősül, ő viseli a büntetőjogi felelősséget is. Ilyen helyzetben úgy tudom, csak a forgalmi vizsgán (élesben) minősül a vizsgázó a gépkocsi vezetőjének, és ő kell, hogy elvigye a balhét, ha baleset történik.

Jogsi nélkül nem ajánlom, hogy vezess, mert a gépjármű veszélyes üzem, és ha elkapnak, akkor nagy balhé lesz belőle. Ha meg véletlenül egy baleset résztvevője leszel, még akkor is mindent a te tapasztalatlanságod rovására írnak, ha lényegében a másik fél okozta a balesetet.

Hosszú időre leírnád magad.

Ne vezess jogsi nélkül!

2012. júl. 12. 09:17
 8/10 anonim ***** válasza:

@7

A forgalmi vizsgán is az oktató felelőssége minden károkozás vagy baleset. Hiszen azért ül ott. Ha nem az ő felelőssége lenne akkor csak a VB menne a forgalmi vizsgán a tanulóval.

2012. júl. 12. 10:29
 9/10 anonim ***** válasza:

csak oktatóval vezethetsz, amíg nincs jogsid. 17 évesen már bőven lehet.

szóval nyálazd át a Kresz könyvet, elsősegélyt, aztán fél év múlva mehetsz tanfolyamra.

szégyen gyalázat, de én is vezettem anno jogsi nélkül, először az uram tanított, aztán mentem oktatóhoz, h azért ne legyek olyan béna :)

ilyen fiatalon azért kiszúrja sün, h fizikai képtelenség, h neked jogsid legyen, szóval lemeszel és meg leszel bacva.

én 24 vagyok, nem volt a fejemre írva, h nincs jogsim, és anélkül is lehet jól vezetni, csak ugye a hatóság szigorú, nekik nem elég, h tudsz, a papír is kell hozzá.

érettségi nélkül is lehet okos egy ember, de ha egy munkához kell, akkor bizony a munkáltatót ez hidegen hagyja.

2012. júl. 12. 10:51
 10/10 anonim ***** válasza:

Tényleg rosszul hallottad, illetve ha az oktatóra gondolunk akkor jól.. :P

Az egy dolog hogy pl. apád tanítgat vezetni elhagyatott helyeken, de forgalomban ne nagyon vezess. Főleg azért ne, mert ha mondjuk nekijössz az autómnak vagy neadjisten a motoromnak és rendőrt hívok, akkor a biztosító majd nem akar fizetni, mert jogtalanul vezettél. És akkor majd mehetünk pereskedni, neked meg évekig (talán 5 év a legtöbb amire eltilthatnak a jogsi megszerzésétől) nem lesz autóvezetői papírod.

2012. júl. 12. 14:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!