"ismerem a soros, a v, w, wankel, boxer, csillagmotor"
Ezek csak elrendezések, bár a W (duplavé motort el sem tudom képzelni!
:D
A belsőégésű motorok az Otto motor, a dízelmotor, a gázmotor, és az izzófejes motor. Ennyi.
Ezek lehetnek 2 vagy 4 üteműek, dugattyús vagy forgódugattyúsak (Wankel)
2012. júl. 10. 17:37
2/10 anonim válasza:
W motor? Na erről még én sem hallottam. Előző, az izzófejes motornak utána nézek, szerelő létemre nem ismerem :) köszi
2012. júl. 10. 19:27
3/10 A kérdező kommentje:
igen, a kérdés kiírása után esett le nekem is. szóval a henger elhelyezkedése szerinti csoportosításra lennék kíváncsi. a w érdekes, főleg modefn sportkocsikban alkalmazzák, pl bugatti w16osa.
2012. júl. 10. 19:36
4/10 anonim válasza:
Szerintem ennyi van. A W motor olyan, mint egy V motor csak három hengertömbbel?
2012. júl. 10. 20:16
5/10 anonim válasza:
a W motor az az hogy 2db V motorból áll nagy motorszakértők! pl bugatti
2012. júl. 10. 20:46
6/10 anonim válasza:
A W-motor az nem két V-ből, hanem két darab V alakba összehozott VR-motorból áll.
A példa jó volt: Bugatti Veyron W16.4.
A W a két összeillesztett VR8-ra, a 16 a hengerek száma, a 4 pedig a szelepek számára utal.
2012. júl. 10. 20:54
7/10 anonim válasza:
Te legnagyobb motorszakértő! a W motor nem két db v8-as motor egyberakva, mert az simán csak V16. A W motort B5.5-ös passatokba szerelték, 4.0 literes, és 260 lóerős, nagyon ritka. Annyi, hogy egy hajtókar végén két kis dugattyú van, ami egyszerre mozog, így két kisebb henger is van ennek a "dugattyúpárnak", tehát 8 X 2 kicsi henger, 8 X 1 helyett, így nem V8-nak irják(tulajdonképpen az), hanem W8-nak, hogy mi értelme van azt nem tudom. Azóta se csináltak ilyet tudtommal. A veyron motorja az 2 db V8-asból van összerakva, hogy miért W-nek nevezték el azt nem tudom, De a VW egykori motorjára sokkal jobban illik.
2012. júl. 10. 20:57
8/10 anonim válasza:
"Előző, az izzófejes motornak utána nézek, szerelő létemre nem ismerem"
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!