Mennyi ido, mire megkapom a jogsit?
Ma voltam benn az okmanyirodaban intezni az elso jogsim. Kicsit meglepodtem, hogy majd 3 ora varakozas utan, csak egy csekket kaptam 4 ezerrol, hogy fuzessem be, aztan johetek megint sorba allni. A postan mazlim volt, de megint sokan voltak elottem, s pont mikor en kerultem volna sorra, kozoltek, hogy az egesz rendszer szunetel. Kesobb felhivtam oket es mondtak, hogy meg aramszunetuk is lett. Nemreg felhivtam oket, mondtak, hogy mar jo a rendszer de mar nem adnak ki tobb sorszamot mama.
Ez csak igy zarojelbe
Meg mennyit kell fizetnem es ha holnap el tudom intezni, akkor mennyi ido lesz, mire megerkezik a kartya?
Ha ilyen "szerencsés" vagy, lesz abból egy hónap is!
Viccen kívül: mást már nem kell fizetned, de mire megkapod beletelhet néhány hét is. Attól is függ, mennyi ügyük van folyamatban, nyári szabadságolások, stb.
Légy türelmes, meg fogod kapni, de eszedbe se jusson az okmányirodában kapott papírral vezetni, mert elbukhatod az új jogosítványodat is!
ha már befizetted a csekket amit adtak akkor semmi (legalábbis 2 éve nem kellet mást fizetni)
az hogy mikor jön meg pedig változó. lehet 3 nap de lehet 3 hét is. ha jól tudom 30 munkanap alatt kell kiküldeniük (6 hét)
de kérheted személyes átvétellel is. ilyenkor ha elkészül a jogsid kapsz egy sms-t, bemész az okmányirodába és ott átveszed. ez valamivel gyorsabb módszer.
Én nem tudom Ti merre laktok, de nekem kedden bevittem a papírokat, jöv. hét péntekre megvolt.
Mind a 2 jogsimnál kb ennyi idő alatt megvolt.
Most kerdeztem ismeroseimet es mindenki azt mondta, hogy legalabb ket het, de volt olyan is, hogy egy honap.
Nem lennek turelmetlen, csak kulfoldon elek, es augusztus elso het vegejen megyek vissza. Felek, hogy addig nem er ide. Na persze utanam feladhatja apukam postan, de felek, hogy elkavarodik, jobb lenne, ha kezben vihetnem haza. Szoval a tapasztalatok nagyon elteroek:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!