Ha pl holnap megkapom a jogsim, elsőnek,20+vagyok. Akkor már vezethetek is külföldön?
Nagyon tévedsz! A kezdő jogsival csak vontatni nem szabad, külfödön 18 év alatt nem vezethetsz! Ha 18 évesen megkapod a plasztiklapot, akkor mehetsz bárhová!
:D
utánfutót 2 évig 100% h nem huzathatsz
a külföldire nekem 1 év tiltás ugrott be.....
Amit a jogosítvány enged:
Először is, a friss jogosítványosoknak: ők a papír megszerzését követő két évig úgynevezett "kezdő vezetői engedélyt" birtokolnak. Ez vontatásra egyáltalán nem jogosít, ők semmilyen utánfutót, de még másik autót sem húzhatnak maguk után.
Ezt én is meg tudom erősíteni. 2 év alatt jogsival csak utánfutót nem húzhatsz.
Külföldre 18 éves kor felett már mehetsz, az teljesen mindegy mennyi idős a jogsid.
18 alatt nem vezethetsz külföldön.
kezdő jogsival, tehát amíg nincs meg 2 éves nem húzhatsz utánfutót.
aki pedig azt írta hogy nem vontathatsz másik autót, az nem mondott igazat. 1 napos jogsival is vontathatsz, és lehetsz a vontatott jármű vezetője is
4es vok
#6! nem tudsz olvasni? :O ....Ez vontatásra egyáltalán nem jogosít, ők semmilyen utánfutót, de még másik autót sem húzhatnak maguk után.
[link] a vége felé van
#4, #7:
Pedig te nem tudsz olvasni!
:)
35/2000. (XI. 30.) BM rendelet
Kezdő vezetői engedély
5. § (1) A vezetési jogosultság első alkalommal történő megszerzésének napjától számított két évig a
vezetői engedély kezdő vezetői engedélynek minősül.
(2) A kezdő vezetői engedéllyel az „A” az „A” korlátozott kategóriára és az „A1” alkategóriára
érvényesített bejegyzéssel utas nem szállítható, a „B”, „C”, „D” kategóriára és a „C1”, „D1” alkategóriára
érvényesített bejegyzéssel - a fegyveres erők kezelésében lévő járművek kivételével - pótkocsi nem
vontatható.
A kulcsszó esetünkben a pótkocsi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!