Veletlenul felhajtottam az autopalyara a Balatonnal, de az elso kijaraton le is mentem. Ez a kis tevedesem egy 15E forintos csekkbe kerult. Kerdes?
Tortent ugyanis, hogy eltevedtem, es mire eszbekaptam, mar azt vettem eszre, hogy az autopalyan vagyok. Mivel ugye vissza nem tolathattam, kenytelen voltam elmenni az elso kijaratig, ahol
termeszetesen ki is mentem. Eszem agaban nem volt autopalyan menni, foleg nem Budapestre, mivel Szegeden lakom, es oda, hazafele igyekeztem. Mit lehet ilyenkor csinalni? Muszaj kifizetnem a buntetest?
Kb semmit.
De marha gyorsan fizesd be, mert csak 2héten belül 15, utána 60.
Mi is volt a kérdés?
Kaptál egy csekket,és hogy be kell-e fizetned? XD
Mást nem nagyon tudsz tenni. Még ha le is hajtottál rögtön az első kijáraton, hogy bizonyítod, hogy véletlenül hajtottál fel?
Ha véletlenül égve hagyod a villanyt a lakásodban, akkor sem engedi el a szolgáltató a villanyszámlát.
Akkor kérj méltányosságot.
Egyébként igen, az az egy kilométer is ennyi, meg az is ha pestig mész. Sőt, ha egy nap többször mész matrica nélkül az is 15ezer.
És nem "sürgős nekik" , hanem engedmény, ugyanis ha két héten belül fizeted csak 15-öt kell a 60 helyett.
Leülni meg nem lehet, mert nem közigbírság, szépen rádküldik a behajtót, szorzódik az összeg hárommal, és elviszik a kocsidat.
Egyébként valószínűleg megszívtad, mert erre lefele nincsenek fix kamerák, csak mobil ellenőrzőkocsis kontroll.
Az pedig hogy Szegeden, Szombathelyen, vagy éppen Bivalybaznádon van bejegyezve az autód a kutyát nem érdekli hivatalból. Felmentél, matricád nem volt, észrevették, fizetsz. Ez így megy.
Írj nekik egy levelet, kérj méltányosságot, hátha adnak részletfizetési lehetőséget. Elengedni nem fogják, végülis teljesen jogos a bírság.
Igazából nem tudom hogy sikerült rákavarni a pályára, nekem 6év alatt nem sikerült, faternak meg majd 30 év alatt sem.
Végeredményben:
-befizeted két héten belül a 15-öt
-nem fizeted be, felugrik 60ra, kiküldik rád a behajtócéget, akik behajtanak rajtad 120ezret (jövedelmed nincs, így ingóságból vagy ingatlanból, vihetik akár a telefonodat is)
-vagy esetleg próbálkozol a méltányossági alappal, de ebben ne reménykedj
Nagyjából ennyi, innentől a te döntésed.
Úgy sikerült eltévednem, hogy az a tetves androidos szemét gyári GPS Szegedre utazván pest felé, az autópályára irányított. utánna jöttem rá, hogy ellentétben a normális GPS készülékekkel, ahol eleg egyszer letiltani a fizetős utakat, az androidos szrnál nem, nem... ott minden eggyes tervezésnél külön le kell tiltani, mert a különben nála minden nap egy új nap. Bepereljem őket?? :-)
Hát kb. azért sikerült eltévednem, mint amiért nagyon sok embernek is rajtam kívül, ahogy olvasgattam itt közben a kérdéseket. Mondjuk én utoljára kb. 20 éve voltam a Balatonon kocsival, Szeged felől. Akkor nyoma sem volt ennek a sok nyavajás körforgalomnak, új utaknak, meg miegymás. Meg valószínű, hogy én ebben gyengébb vagyok, mint te, de fogadjunk, hogy a zeneszerzéshez meg én értek jobban. Kb. ennyi. Nem vagyunk egyformák...
Én is telefonos GPS-el navigálok, iGo van rajta, 1x kikapcsoltam a fizetős útvonalakat és azóta nem akar rávinni a pályára. Meg mellette figyelek vezetés közben,nézem a táblákat, mert hiába GPS, tévedhet.
Plusz ellenőrzöm a beállításokat mielőtt elindulok.
De végeredményben mindegy is, ne vedd személyes támadásnak, mert nem az. Csak felvázoltam a lehetőségeidet.
Egyébként valóban, nem értek a zeneszerzéshez, viszont tudok autót szerelni. De ez megint más dolog, semmi köze sincs a kérdéshez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!