Mennyibe kerülhet egy 2101-es lada átfestése/fényezése?
Figyelt kérdés
Gondoltam, hogy ha sikerülne vennem egy viszonylag jó állapotban lévő ladát, úgy terveztem, hogy kapna egy metál meggypiros/bordó színt, és ha a karosszéria itt-ott enyhén korrodált, akkor ott kilakatoltatnám. Ez így festékkel, lakatos munkával, egyéb munkákkal (darabokra szedés, régi fényezés/festés eltávolítása)stb. mennyiből állna meg? Mondjuk 400-500 ezerbe beleférne?2012. jún. 29. 22:14
2/11 anonim válasza:
400-500 ezerből már nagyon tip-top állapotú ladát lehet venni!
3/11 anonim válasza:
Pl. ez sztem gyönyörű. És mint irják nagyon vigyáztak rá és ez látszik is rajta. Ezzel sokkal jobban jársz, mintha vennél valami vackot, amire aztán költesz egy csomót.
4/11 A kérdező kommentje:
Utolsónak: Hahun én is nézelődtem valamelyik nap, és láttam egy 86-os 1200-ast 160 ezerért, ami nagyon szép állapotban volt, írta is a srác, hogy veterán autót akart belőle csinálni, de nem tud két kocsit fönttartani. Az volt a meglepő, hogy tényleg szép állapotban van az a kocsi, és annál sokkal pusztulatabb ladákat is árulnak sokkal többért. Na most ha azt megveszem 160-ért, és ráköltök 400-at mondjuk, akkor lesz egy tip-top autóm aminek ismerem az összes baját, részletét, meg tudok benne bízni, igazából a festés lenne az utolsó szempont, első a motor/váltó/futómű/kormánymű/korrodáltság/fékek stb, és ha ezekre nem kell sokat költeni, akkor szánnék a festésre 400 körüli összeget. Sokan szidják a ladákat, hogy mindig bajuk van, de nagyapámnak van egy 77-es 1200-ese az a kocsi még mindig úgy megy mint kés a vajban, soha egy pöttnyi rozsda nem jelent meg rajta sehol, a gyári festés hibátlan (pedig fehér, azon meglátszik nagyon a kopás vagy a rozsda)és műszakilag sem volt, még csak egy köhhintése sem a kocsinak. Szóval ha kifogok egy olyat amire vigyáztak, tényleg rendbentarották, akkor mázlista leszek :)
2012. jún. 30. 07:27
5/11 anonim válasza:
nem off-olni akarok, de egy lada sem ér 4-500 ezret.
Annyiból már bármilyen márkájú autót tudsz venni, miért éppen lada ??
6/11 anonim válasza:
"Sokan szidják a ladákat, hogy mindig bajuk van..."
Nekünk egy '78-as példány van a családban. A kopó alkatrészek cseréjén és a műszaki vizsga díján (soha kétség sem merült fel, hogy ne menne át elsőre) kívül soha nem kellett rá költeni.
Igaz, végig garázsban volt és jelenleg van benne kb 70000 km!
7/11 A kérdező kommentje:
"Miért pont lada?" Nekem konkrétan azért, mert egyrészt elfogult is vagyok a ladákkal, másrészt első autóm lenne, hogy ha szépen meg tudom csinálni/tatni akkor utána olcsó a fenntartása (sokat eszik az igaz)ismerem kívül belül mint a tenyeremet, tudom szerelni ha szükséges, és igazából nincs úgy szükségem kocsira, hogy munkába járni, vagy ingázni. Ezt most arra értem csak, hogy pl. nem szempont, hogy autópályán tudja tartani a 130-at és hasonlók. A másik egyszerű ok, hogy valóban vannak 400-500 ezerért jó autók, de ameddig anyagilag nem állok annyira stabilan, hogy fent tudjak tartani bármilyen drágább (vagy műszakilag bonyolultabb, mert valjuk be még egy F astra is bonyolultabb egy ladánál) autót, addig tökéletes lesz a lada. Pl ha van 500 ezrem autóra, akkor max csak 300-ért vehetek, hogy az átírás, biztosítások, adók stb is bőven beleférjen, meg a szervizelés. Viszont 300-ért nem várhatok csodát, szóval lehet annyiba kerülne egy nagyobb szerviz ami nem férne bele a maradék pénzbe. De a ladára ráköltök 400-at és tökéletesen fog működni, ha vigyázok rá :)
2012. jún. 30. 10:45
8/11 anonim válasza:
És milyen igazad van. :) De én a helyedben 1500-st vennék, négykörlámpásat. Volt nekem is, sajnálom is hogy eladtam.
9/11 A kérdező kommentje:
1500-asról nekem két gyerekkori emlékem van, az egyik hogy egy nyáron a belvárosban láttam egy 1500-ast, annak volt ilyen meggypiros (vagy bordó) színe, sötétített ablakai, és a gyári felnijei, de hófehérre fényezve, metálszínű volt a kocsi, és a festésen meg a sötétítésen kvül teljesen gyári volt, mint egy veterán autó (szóval nem valami cigány tuning)a másik, hogy apám mondogatta régen, hogy fiatal korában mindig piros ezerötösre vágyott :) Ezerötösből nem nagyon láttam jó állapotban lévő eladót, vagy ami volt az 500-nál kezdődött, az ezerketteshez viszont jobban húz a szivem, mivel nagyapámnak is az van, abban "nőttem fel" :)
2012. jún. 30. 11:30
10/11 anonim válasza:
ne hallgass azokra akik azt mondják hogy a lada egy szar...nagyon is jó autó....ha te azt szereted azt vedd meg, mert arra vigyázni fogsz, viszont ha veszel egy suzuki swift-et 500.000 ért, és azt nem fogod szeretni akkor arra vigyázni sem fogsz és össze vissza fogod törni....vedd meg nyugodtan azt a ladát 160-ért.....jah és aki szidja a ladát annak vagy nem volt vagy nem ért az autókhoz...ez olyan mint amikor valaki szidja a simson-t mert hogy neki mindenhol megállt....igen megállt mert nem volt normálisan szervizelve, mert nem értettek hozzá...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!