Mi lehet a baja az autómnak?
Nekem 99-es VW-el volt hasonló, de nekem ingadozott az aljárat, néha 1500-ig is felment, és ahogyan neked is, gázra leakart állni. (azt hiszem nekem fojtószelep, vagy fojtószelep jeladó volt a probléma)
De az valószínű, hogy az 1500-as fordulat kicsit magas (júliusban)
Nekem a téli minuszokban is, a tundrán, kb.1250-nél nem ment feljebb hidegen. De lehet az opelnél nem így van.
Lehet az automataszivató figurázik. (esetleg lambda szonda?)
Csak mellékesen: egy ismerősömnek volt egy gsi corsa B, és neki is hasonlókat csinált mint neked, azzal a különbséggel, hogy neki melegen is csinálta, és talán még 1500-nál nagyobb fordulaton. (egyébként a szakszervizben sem tudtak rájönni a hibára, pedig rá tették gépre. De persze ez nem azt jelenti, hogy ez ugyan az a probléma)
VW-nél más, az általános hiba amit leírtál. Gondolom a checkengine is égett mikor jelentkezett.
Lambdaszondánál ugyanez lenne, checkengine, vagy nem csak indítás után szórakozna. Esetleg ha teljesen fals jelet ad el sem indulna.
Az 1500 emlékeim szerint a "hivatalos" emelt alapjárati fordulatszám (bár a motorról nem tudok semmit), a 900 a rendes alapjárat.
Az eddigiek alapján lehet teljesen normális jelenség is,vagy az automata szivató szórakozása, de az összes nem hipermodern autó emelt alapjárattal indul (az én E30-am, meg anyám Swiftje is).
Akkor még határon belüli volt a jel /tehát volt / , az a baj hogy egy szakadt szigetelés is okozhatja, láttam már olyat is.
Aztán találd ki hogy mi baja van, mert a kábelkorbácsba nem látsz bele.
Az a baj a régi ECU-kkal hogy minimális visszajelzés van a hibáról, sokat kell találgatni. Az újakkal meg az hogy elszarja magát egy a 6000db szenzorból és megáll az autó.
Na de ez más téma. :D
Aha, szóval van egy nem törölhető EGR szelep hibád.
Akkor meg is van, valószínűleg vagy az ECU-val lesz gond, vagy a csatlakozó/kábelkorbács kontaktos.
Ha ezzel kezded nem futunk fölösleges köröket. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!