Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » C-s Jogosítvánnyal miket...

C-s Jogosítvánnyal miket lehet vezetni?

Figyelt kérdés

7,5 tonnás kiskamiont, pótkocsival? vagy ahhoz már kell az E kategória? ezekkel nem vagyok tisztába.

Ja és GKI, PÁV vizsga ilyesmik is kellenek a C-hez?

Várom válaszotokat, (akik értenek hozzá)

köszönöm!

2012. jún. 21. 13:24
 1/8 anonim válasza:
71%
Vállalkozást :)
2012. jún. 21. 13:38
 2/8 anonim ***** válasza:

"7,5 tonnás kiskamiont"

Igen.

"pótkocsival?"

Tömegtől függ.

[link]

2012. jún. 21. 13:40
 3/8 anonim ***** válasza:
46%
Mit akarsz csinálni? Ha nincs E-d akkor még egy személyautó után kötött ici-pici utánfutót sem húzhatsz. 7,5 tonnást magában igen. Akár 12 tonnásat is. GKI meg PÁV akkor kell ha kérik. Elméletben kéne. De attól is függ, hogy személyt, árut, stb. akarsz-e szállítani.
2012. jún. 21. 13:42
 4/8 anonim ***** válasza:
13:42 vagyok. Bocsi, ezt most már én sem értem. (elolvastam a fenti linket) Az E-n kívül minden kategóriám megvan, de múltkor nem vezethettem egy B után kötött kis utánfutós kombinációt, mert "megbüntet a rendőr".
2012. jún. 21. 13:45
 5/8 anonim ***** válasza:

"Ha nincs E-d akkor még egy személyautó után kötött ici-pici utánfutót sem húzhatsz."

De húzhat, maximum 3,5 illetve 4,25 tonna össztömegig, feltéve hogy megfelelő autója és utánfutója van. De ebbe nem megyek bele.

C-re is ugyanez áll: "az autóbusz és a trolibusz kivételével a 3500 kg megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó gépkocsi, valamint az ilyen gépkocsiból és könnyű pótkocsiból álló járműszerelvény"

GKI, PÁV magához a jogosítványhoz nem kell, a későbbi elhelyezkedéshez viszont szükséges lehet.

2012. jún. 21. 13:48
 6/8 anonim ***** válasza:
#4: Valószínűleg vagy kezdő jogsid van, vagy az utánfutó nem volt megfelelő. Esetleg átb*tak.
2012. jún. 21. 13:50
 7/8 anonim ***** válasza:
Szerintem átb...tak, mert 2004 óta van jogsim, és az utánfutó sem volt egy millió kg-os, és csak néhány darab kis sziklát vittem volna (sziklakerthez), mert sajnáltam a kocsi csomagtartójába betömködni.
2012. jún. 21. 18:29
 8/8 anonim ***** válasza:

C kategóriával bármekkora "szóló" járművet vezethetsz(kivéve motorkerékpár és busz), nehéz pótkocsi nélkül. 7.5 tonnás teherautót, 12 tonnás teherautót, 40 tonnás 4 tengelyes billencset, autódarut stb stb...

GKI és PÁV kell a C kategóriához is.

2012. jún. 21. 20:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!