Kinéztem egy ALFA ROMEO 145 2. 0 TS 16V QV-t. Mondanátok róla pár dolgot? 18/f
Ezeket az autókat annak idején sem a kispénzűeknek gyártották, szóval ha nincs meg rá a kereted (feltételezem nincs), akkor sok pénzbe fog kerülni. Jó állapotú példányt kifogni lehetetlen - akinek ilyen van, az nem akarja eladni, vagy csak egy vagyonért. A lelakottabb autókra vásárlás után rögtön jöhet egy százezres szervíz és ki tudja mennyi pénzt ölhetsz bele még az után.
A 2 literes benzines összkerékhajtással sem a takarékosságáról híres, 10 liter/100 km fogyasztás bőven benne van.
Ha nem akarod szakira bízi, ami szintén nem olcsó mulatság, akkor a saját szakállra történő javítgatás az eggyetlen megoldás és nem biztos, hogy a legegyszerűbb műszaki megoldásokkal kell szembenézned - jó sok autó alatt töltöt éjszaka vár majd rád. Nézzünk szembe a tényekkel, ezek az autók lassan 20 évesek, inkább számítanak törődésre vágyó youngtimernek mint gazdaságosan fenntartható használtautónak.
A 150 lóerő meg nem gyerekjáték, hiába van alatta az összkerékhajtás, ha csak egy zöldfülű (bocsánat, de senki nem születik F1-versenyzőnek) ül a kormány mögött. Gondolom nem csak hétvégi kirándulásokra vennél ilyen erős autót.
Nem szidom az Alfát, így kérem a márkafanatikusok ne förmedjenek rám, de ez a Quadrofolgio Verde egy olyan típus, ami nem kezdőnek való. A 145 többi változata sem tér el sokban, sőt majdnem ugyanaz, de azon a majdnemen van a hangsúly. Azt mondják, egyszer mindenkinek kell hogy legyen egy Alfája, ha nem akarod, hogy e miatt az Alfát rögtön megutáld, akkor ne 145 QV-vel kezdj.
Tényleg ne egy Alfában púposkodjál kezdőként.
Nem fognak kiröhögni egy hondában sem.
Mindenkinek nyomtam egy zöld kezet!
Egy kitűnő állapotút néztem ki, de persze vinnék magammal egy szakértőt, aki átnézi a kocsit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!